Mach3 Kullanımı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhaba, sisteminizi yeniden çalıştırmanıza sevindim, çünkü nekadar çok kullanan olursa okadar da yardımlaşma artar... ayrıca yardımcı olabildiysek ne mutlu bize, :) eğer sisteminiz hakkında biraz bilgi verirseniz ona göre işmili seçimine yardımcı olabiliriz,çünkü; isteminizin ölçülerini bilmeden böyle bir seçim yapmanıza yardımcı olamamız, boş yere vakit ve para harcamanıza sebep olur...kısaca çalışma ölçüleri yada bir fotoğraf filan eklerseniz daha kolay olur saygılar....
 
Sistemim 50x50 işleme alanı olan,mdf kasalı,12 adet lineer rulmanlı,20mm krom kaplı çelik miller,12mm çaplı saplama sonsuz vida,3 adet nema 23 1.5 A step motor,4 eksen tb6560 kontrol kartlı bir sistem.Şu anda dedıgım gıbı bır dremel takılı ve ben bu dremel ile 1mmx10mm alana 12 harf kazıyabıldım,demek ıstedıgım şuydu saplama vida kullandığım halde hassasiyet çok iyi,bu arada kaplinde kullanmadım.Fotoları en yakın zamanda eklemeye çalışırım,kartın uzerinde bir game port çıkışı var bu çıkışa normal joystick bağlayan oldumu ben bi deneme yapıcam,sanırım el çarkı dedikleri bu,istediğiniz ekseni klavye ve mouse olmadan seri şekilde istediğiniz yere götürmek amaçlı.
 
merhaba
ta8435-TB6560 kartlarda normal joystic ile kontrol edilemiyor.özel üretilmiş el kumandası almanız yada 555 li pals üreteç devresi yapmanız-yaptırmanız gerekir diye biliyorum. yanlışım varsa Mehmet bey düzeltir.
saygılar
 
Bunu söylediğiniz iyi oldu tşk ederim,yoksa boşuna joystick alıcaktım.Böyle bir devreyi kendim yapabilirim aslında ama bağlantı şeması falan yok sizde varsa paylaşırsanız sevinirim.Birkaç merak ettiğm konu daha var aslında;usb to parallel çeviricileri bu sistemlerde kullanabiliyor muyuz?birde steps per ve velocity değerleri 23lmc355 motor için ne olmalı?max hız sağlamak istiyorum ama net değerlere ulaşamadım birtürlü.
 
bağlantı şeması bende yok ama deneme yanılma yoluyla bulunabiliyor.pinlerden iki tanesini şase edince motor bir adım atıyor.bu şekilde her eksenin sağ sol dönüşleri bulunabilir.google da 555 pulse generator yazınca çıkıyor.velocity değerini arttırarak motorun çıkabileceği son hıza ulaşılabiliyor.diğer konularda Mehmet bey size daha net bilgilerle yardımcı olabilir
saygılar.
 
Son düzenleme:
Bugun "bir probum bile yok" diyen arkadaşlar için MACH3 de Takım Sıfırlama Probu programlayacağız:)

Öncelikle;
1) Config>Port&Pins>İnput Signals menüsüne geliyoruz.
2) Probe satırında Enable kısmını aktif yapıyoruz.
3) Port numaramızı yazıyoruz (Genelde 1 oluyor)
4) Pin kısmına ise kontrol kartınızda hangi pini kullanacaksanız onu yazıyoruz. Active Low Disable (X) olacak. Tamam diyoruz.(İlla probe için ayrılmış pin olması gerekmez. Mesela limit için ayrılmış bir pini de bu iş için kullanabilirsiniz.

Sonra;
5) Operator>Edit Button Script tıklıyoruz. Auto Tool Zero düğmemiz ve diğer birkaç düğme yanıp sönmeye başlayacak. Biz Auto Tool Zero düğmenize bir kere tıklıyoruz.
6) HiddenScript ekranı açılacak
7) Message( "Not Yet Implemented" ) yazısını silip aşağıdaki kodu yapıştırıyoruz.

PlateThickness = GetUserDRO(1151)
If GetOemLed (825)=0 Then
DoOEMButton (1010)
Code "G4 P1" 'P1 değeriyle oynayabilirsiniz. Amacı auto tool zero tuşuna bastığınızda harekete geçmek için ne kadar süre beklemesi gerektiğidir. Mesela acelem var derseniz 0.25 yapabilirsiniz:) Yalnız nokta ile virgül değil

Code "G31Z-40 F500" '-40 değeri Z eksenininsıfırlama yapmak için en fazla ne kadar ineceğinin sınırıdır. Mesela Auto tool zero dedeniz ve Z inmeye başladı. -40 birimde probu göremezse işlem iptal :) F500 ise bildiginiz gibi iniş hızınız. Düşürmekte fayda var.
While IsMoving()
Wend
ZProbePos = GetVar(2002)
Code "G0 Z" &ZProbePos
While IsMoving ()
Wend
Call SetDro (2, ProbKalınlığı) 'Buraya virgülden sonra boşluk bırakarak probunuzun kalınlığını giriniz. Mesela 10.5 gibi. Onluk ayıracının Nokta olmasına dikkat)
Code "G4 P0.25" 'Buradaki P değeri sıfırlama işlemi bittikten sonra Z ekseninin alt satıra yazacağımız değere kalkarak ne kadar süreyle beklemede kalacağıdır.
Code "G0 Z20" '20 değeri Z nin probu gördükten sonra ne kadar yükseğe kalkması gerektiğidir
Code "(Z ekseni sıfırlandı...)" 'Buraya sıfırmala işlemi sonrasında Mach3 Statüs barında yazmasını istediğiniz mesajı yazacaksınız.
Else
Code "(Z Eksen Sıfırlama Hatası... Bağlantıları kontrol ederek tekrar deneyiniz...)" 'Anlaşılacağı üzere hata durumunda mesajınız
Exit Sub
End If


NOT: kırmızı ile yazılı notları silmenize gerek yok direkt kopyalayıp yapıştırabilirsiniz. Script (') işaretinden dolayı açıklamaları dikkate almayacaktır. Yukarıda yazılı kodu yapıştırdıktan sonra sadece prop yüksekliğini düzelterek de çalıştırabilirsiniz. Hata olmaması için kontrol edilmiştir.

Parametreler de düzenlendikten sonra File>Save yaparak X ile ekranı kapatıyoruz. Tekrar düzenlemek istersek 5 nolu maddeyi aynen uygulayın.


Prob olarak NO buton kullanabilirsiniz. Bu durumda bağlantınızı butonun bir ucuna pin kablonuzu bir ucuna da com kablonuzu bağlayacaksınız. Yada sisteminize göre uyduracaksınız :)

Artık herşey hazır. kesici ucunuzu makul bir yüksekliğe getirip AUTO TOOL ZERO butonuna basabilirsiniz. Yalnız deneme aşamasında probu elinizle temas ettirip parametrelerinizi kontrol ediniz. Aksi takdirde uçlarınız kırılabilir yada makineniz zarar görebilir.

Kimilerinin bedeli mukabili sattığı bu script hizmetinizdedir. Hemde bedava :) Umarım işinize yarar. Selamlar...
 
gpeker2003 arkadaşım , gayet açıklayıcı olmuş.
 
eline,emeğine sağlık gpeker2003 arkadaşım çok faydalı bir paylaşım olmuş.prob yerine kullanılacak olaln NO BUTON nasıl bir şey resim eklermisin.
saygılar
 
Emeğine sağlık gpeker2003, bende limit swich lerle ilgili bişi sorayım, bu swich ler özel olarak satılıyor ama mesela mausların içindeki o küçük düğmeler bu iş için kullanılabilrmi?
 
Emeğine sağlık gpeker2003, bende limit swich lerle ilgili bişi sorayım, bu swich ler özel olarak satılıyor ama mesela mausların içindeki o küçük düğmeler bu iş için kullanılabilrmi?
Cok dusuk fiyata bu is icin kullanilabilecek switchler var. Mouse filan parcalamak daha pahaliya gelir ve sorunlu calisir.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst