mach3 de fiziksel buton ayarları

ddv

Üye
Katılım
20 Ara 2009
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
34
merhaba arkadaşlar bir uygulama için mach3 ün bazı komutlarını fiziksel butonlar üzerinden kontrol etmem gerekiyor. (start,stop,home,gotozero gibi)

elimde şuan kontrol kartı olmadıgı için deniyemiyorumda aşagıdaki resimdeki port&pin menüsünde inputsignal sekmesindeki hotkey mantıgı nedir.? mesela ben input 1 e input pinlerinden birini yazdım ve hotkey ede cycle start ın kodunu girdigimde imput 1 aktif oldugunda programdan starta mı basıcak ?

jr4wm.jpg


imput signal sekmesindeki oem trig lerin görevi nelerdir ne işe yarar.?

birde output sekmesindeki outputların çalıştırma kodları nelerdir?(atıyorum ben output12 ye bir valf bagladım pinlerini falan yazdım output12 ye çıkış verdire bilmem için gcode ların içine hangi kodu yazmam lazım (m3-m5 vs.))

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
bu konuyu bende araştırıyorum. yardımcı olabilecek var mı?
 
mesela ben input 1 e input pinlerinden birini yazdım ve hotkey ede cycle start ın kodunu girdigimde imput 1 aktif oldugunda programdan starta mı basıcak ?
Merhaba, hotkey; tuş atamasıdır, bahsettiğiniz gibi input1 aktif olduğunda program starta basmaz oraya yazdığınız değere (2162) karşılık gelen klavye butonuna basarsanız input1 aktif olmuş olur. (bildiğim kadarı ile klavyede bu rakama karşılık gelen ASCII tuş yada karakter yok) Tuş tanımlamak için ilgili yere gelip tıkladığınızda bir tuşa basmanızı ister, siz hangi tuşu istiyorsanız basarsınız ve o tuşa karşılık gelen ASCII kodunu oraya yazar kendi, siz ilgili tuşa bastığınızda onu giriş pininden giriş yapılmış gibi algılar MACH3, bu işin mantığı budur.
emtrıimput signal sekmesindeki oem trig lerin görevi nelerdir ne işe yarar.?
#OEMTRIG toplamda 15 adet kullanıcı tanımlı giriş pinleridir. Yani u girişlerin pin ve port numaraları ayarlandıktan sonra yazacağınız bir makro içerisinde #OEMTRIG X in 1 yada 0 olmasına göre işlem yapmanıza yarar. Daha detaylı açıklama isterseniz seve seve yardımcı olurum....
birde output sekmesindeki outputların çalıştırma kodları nelerdir?(atıyorum ben output12 ye bir valf bagladım pinlerini falan yazdım output12 ye çıkış verdire bilmem için gcode ların içine hangi kodu yazmam lazım (m3-m5 vs.))

Output sekmesinde ki #OUTPUT X lerin çalıştırma kodlarından kastınız eğer çıkışı nasıl aktif yada pasif ederim ise cevabı; bunu bir makro ile yapmak yada bu işlemi bir m koduna atamak için kendi oluşturacağınız bir m kodunu (örneğin M10001 ) her hangi bir metin düzenleyici ile açıp içerisine ActivateSignal(OutPut1) gibi bir kod ekleyip kaydettikten sonra o m kodunu 1. çıkışı aktif etmek için kullanabilirsiniz., Aynı şekilde pasif etmek içinde başka bir m kodu (M10002) oluşturup içerisine DeActivateSignal(OutPut1) yazarsanız ilgili m kodu ile de pasif edersiniz. (Büyük kü.çük harf duyarlıdır. aynen belirtildiği gibi kullanılmalıdır.)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst