Müşterinizi nasıl buluyorsunuz?

Katılım
11 Eki 2011
Mesajlar
27
Puanları
1
Arkadaşlar merakımdan soruyorum ( özellikle kendi işyeri olanlara ), otomasyon sektöründe, nasıl müşteri buluyorsunuz? ihale yoluyla mı iş yapıyorsunuz? yoksa müşteri kendiliğinden gelip sizi mi buluyor? sıkıntılı zamanlarınız oldu mu?
 
Otomasyon sektöründe değilim ama kişisel fikrimi söyleyebilirim.Yaptığınız işleriniz ve verdiğiniz hizmet kalitesi çok yüksekse,zaten daha önceki müşterilerin tavsiyeleri(Referansı,müşteri portföyü) sayesinde müşteri sizi otomatik olarak seçecektir.Bu prensip müşteri kaynaklı olarak çalışan diğer hizmet kolları için de ayni şekilde geçerlidir.Doğalgaz,inşaat ve taahhütlük hizmetleri,projecilik,ısıtma,soğutma,klima hizmetleri,sigortacılık,özel Bakım servisleri,vb.meslek kollarındaki örneğindeki gibi.
 
Çevrede tanınmalısın bunuda yaptığın işlerle ancak başarabilirsin.Her yaptığın düzgün ve temiz işçilik senin için bir referans olacaktır.İş verenler bu konularda birbirlerine çok danışırlar.Bir yerde iş yaparken başka bir iş denk geldiğinde yaptığın işi bırakıpta sonra tamamlarım dusucesıyle dığerını kacırmayayım dersen bu buyuk bır kayıp olur senın ıçın.Musterı mutlaka kaçar.Yanında çalıştıracağın elemanların işi bilmesi usta elemn çalıştırmalısın.her elemanın kendi işini yapması senın çıkarına olacaktır.Tabıkı elemenanıda ucret konusunda uzmemen gerekmektedir.Bunları ben çok yaşadım.İş alacağın kişilerle pazarlıkta çok iyi hesap yapmalısın.Daha sonradan çıkacak malzeme ihtiyaşları müşteriye anlatman ımkansız.Müsteri çok iyi pazarlık yapar hatta bazıları çıktı karşıma nerdeyse onun işini yaptığım için üstüne para istiyecekti.Otomasyoncu çok rekabet çok işibilende yapıyor bilmeyende fiyatlar bu yuzden düşüyor.
 
:)muşterı gelip buluyor genelde yeterkı yaptığın işi temiz yap arkasında dur muşterı gelıp buluyor geçen bır muşterı geldı bana benı nasıl bulduğunu anlatayım örnek olabılır:)konyada iki kaza bırı bır üçta dığerı otekı uçta araları 120 km eskı muşterım hastanede sıra beklerken yenı muşterımle tanışmış konu açılmış benım yaptiğim ürünü tavsıye etmış yenı muşterım numune cihaz aldi denedı sonuç olumlu olunca 15 gunluk mesele 20 adet ürün sattım dahada artarak devam edıyor:)şunuda soylıyeyım tek bir cihaz için konya/akşehıre montaja gıttım kendım montaj yapmadığım halde ucret fılanda almadım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,162
Mesajlar
915,577
Kullanıcılar
449,921
Son üye
TursuBidonu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst