LVD Punch Pres Arıza

Katılım
23 Ara 2008
Mesajlar
283
Puanları
1
Yaş
34
Merhaba Arkadaşlar.

LVD Global 30 marka bir punch pres makinemiz var.Punch'ın çekici bazen basılı kalmakta ve diğer koordinata o şekilde gitmeye çalışmaktadır.Bu şekilde ürüne zarar vermektedir.Hata farklı kalınlıktaki saçlarda meydana gelmektedir.
Bu arıza ile ilgili çekiç step motorunu,çekiç üzerindeki switchi,cetveli,Fanuc PLC outputlarını değiştirttim ama somut bir sonuç alamadım.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum..
 
Merhaba oncelikle punch pres le ilgi cok bilgim yok... ama cesitli makinalari bakima gitmem nedeniyle tahminim su yonde...piyasada farkli ve firmalara has cekic calistirma sistemleri var mesela amada hidrolik tip kullaniyorken yeni cikan ornek trumphlar servo tahrikli sistemle vurus vapiyor... yerliler baykal durmazlarda hidrolik kullanmaktaydi..cekicin calisan sistemi komut verdikten sonra yukarida komutu aliyormu.. yada yukarida oldugunu bildirir ara bir komut var mi eger yukarida komutu yoksa ki kesinlikle yok oldugu icin duzenek hareket ediyor. Cekis ya mekanik yada hidrolik bi sistemle sadece cekice hareket et komuti gidiyor... hareket et komutu gitmediginde sistem mecburen yukarida olacak sekilde dizayn edildigi icin cekic asagidayken hareketli duzenekte yeni pozisyona gitmek istiyor... benim uzaktan sizin anlatiklariizdan cikarabilecegim piyasada karsilasilan genel bir sorun aslinda..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst