Lookup Table Nedir ?

cosef_07

Üye
Katılım
27 Eyl 2011
Mesajlar
89
Puanları
1
Yaş
31
Arkadaslar bugun guc elektronigi dersinde hoca luck ab table diye bir yontem soyledi adini bile dogru yazdigimi dusunmuyorum aklimda kalan bilen arkadas varsa aydinlatabilirse sevinirim

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Pic e veri gomme falan dedi ama

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
Arkadaşım senin bahsettiğin terim çok tuhaf geldi bana. Yazımını doğru yaptığından bile emin değilim deyince, bu olsa olsa Lookup Table'dır dedim :D araştırmanı bu yönde yapsan çok daha iyi olur.

Google'da kısa bir araştırma yaptım. Lookup tablosu türkçede çevrim tablosu ya da döngü tablosu diye kullanılır. Mesela, 7 segment bir uygulama yaparken, program içerisinde 7 segmente yazdıracağın karakterleri ya da rakamları içeren bir tablo oluşturursun önce. Sonra da bu çevrim tablosu içerisinden karakterleri tek tek seçerek ya da sırayla kullanırsın. Anladığım kadarıyla kısaca olay bu.

PIC programlama konusunda bilgim yok pek. Senin hangi programlama dilini kullandığını da bilmiyorum arkadaşım ama az önce araştırırken bulduğum ekteki dosyayı vereyim. PICBasic dili üzerinden anlatımlarla açıklamış durumu ama sen bu dili kullanmıyorsan da kodlara takılma, açıklamaları oku.

Ayrıca internette pic programlamada çevrim tablosu falan diye arama yaparsan ekstra bilgilere de ulaşabilirsin.
 

Ekli dosyalar

  • PICBasic Dersleri PIC Basic Pro ile PIC...gramlama 8.pdf
    1.5 MB · Görüntüleme: 12
"look at table" olmasın
 
Tesekkur ederum umit kardesim ccs kullaniyorum AMA mantigi acisindan inceleyecgim

KontrolKalemi Mobile ile gönderildi.
 
look up table. Arkadaş açıklamış tam da dediği gibi. hesap ile yapılabilecek değerleri programda hesaplamazsın da daha önce hesaplayıp bir tablo oluşturursun ve programda o tabloyu kullanırsın. Mesela sinüs cosinüs değerleri gibi.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,379
Mesajlar
917,114
Kullanıcılar
450,258
Son üye
EDA TAŞDEMİR

Yeni konular

Geri
Üst