Logo soft

barisb2

Üye
Katılım
8 May 2008
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
39
logo soft ta anolog değer işleme konusunda yardım edebilirmisiniz?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Analog girişler

LOGO! sürümleri 12/24 RC, 12/24 RCo, 24 ve 24o ile uzatma modülleri AM2 12/24 analog sinyalleri işlemektedirler. Sekiz analog girişe kadar giriş kullanabilirsiniz. Blok yapılandırmanızda eğer devre programında kullanılmıyorsa bir giriş bloğuna yeni bir giriş terminali atayabilirsiniz.
LOGO! 0BA6 sürüm 12/24 RC, 12/24 RCo, 24 ve 24o'ya ait giriş terminallerinin bazıları çift tanımlamaya sahiptir. Dijital giriş ya da analog giriş olarak kullanılabilirler. Özel modüller hakkında bilgi için bkz. LOGO! el kitabı ya da ürün bilgisi. 0BA5 sürümü ve önceki sürümlerde bu modüller için yazılmış devre programları herhangi bir değişiklik yapılmadan 0BA6 üzerinde çalışabilir. Yeni devre programları ek hızlı sayaçlar ve analog özellikler sunan yeni giriş özelliklerini kullanabilir.
Analog blok parametreleri hakkında yardım için, Analog değer işleme hakkında bilgi bölümüne başvurun.
*

Blok giriş numarası 0BA0 - 0BA2 serisi cihazlarla çalışan sistemlerdeki donanım yapısı ile belirlenmez.
*

Analog çıkışlar

İki analog çıkış mevcuttur: AQ1 ve AQ2. Analog çıkışta sadece bir analog değer, bir analog çıkış ya da analog bayrak AM içeren bir fonksiyon, set edebilirsiniz,
Özel bir fonksiyonu (analog çıkışı olan) gerçek bir analog çıkışa bağlarsanız, analog çıkışın sadece 0 - 1000 arası değerleri işleyebildiğini unutmayın.
0BA5 serisinden itibaren, STOP modunda analog çıkışların davranışını yapılandırabilirsiniz. LOGO! STOP moduna gittiğinde analog çıkışlar son değerlerini muhafaza edebilir. Alternatif olarak, LOGO! STOP moduna girerken AQ1 ve AQ2 için set edilecek özel değerler yapılandırabilirsiniz.
Analog çıkış değeri aralığı da set edebilirsiniz. İki seçeneğiniz bulunmaktadır:
Normal (0 - 10 V ya da 0-20 mA)
4-20 mA

0BA0 - 0BA5: 0BA6 cihaz serisinden önce LOGO! modülleri için STOP moduna geçişte AQ1 ve AQ2 davranışlarını yapılandıramazsınız.
*

<< | >>***
Bayraklar


Bayrak blokları giriş sinyallerini çıkışa verirler. LOGO!'da 27 dijital işaret M1 ... M27 ve 6 analog işaret AM1 ... AM6 bulunur.
*

0BA4, 0BA5: 24 dijital bayrak M1 ... M24; 6 analog bayrak AM1..AM6
0BA3, 0BA2: 8 dijital bayrak M1 ... M8
0BA1: 4 dijital bayrak M1 ... M4
0BA0: 0 bayrak
*
Blok yapılandırmanızda bayrak numarası devre programında mevcut değilse, bir bayrağa yeni bir numara atayabilirsiniz.
Çıkış herzaman önceki program döngüsünün sinyalini taşır. Bu değer geçerli program döngüsü içinde değişmez.
Başlangıç bayrağı: M8
M8 bayrağı kullanıcı programının ilk döngüsü içinde set edilir ve bu nedenle devre programında başlangıç bayrağı olarak kullanılabilir. İlk program yürütme döngüsünden sonra sıfırlanır.
Sonraki döngülerde M8 bayrağı M1-M7 bayrakları ile aynı şekilde davranır.
Arka ışık bayrakları: M25 ve M26
M25 işareti LOGO! Ekranında yapılandırabileceğiniz mesaj metinleri özellikleri ile ilgilidir. M26 bayrağı LOGO! TD arka ışığını kontrol eder (Metin Ekranı).
Arka ışık bayraklarını etkinleştirmek için zamanlayıcı çıkışları, mesaj metinleri ya da diğer fonksiyon bloklarını kullanabilirsiniz. Cihazların arka ışık denetimi için çoklu şartları etkinleştirmek amacıyla çoklu fonksiyon bloklarını paralel ya da sıralı olarak kullanabilirsiniz.

Mesaj metni karakter seti bayrağı: M27
M27 bayrağı kullanıldığı takdirde birincil karakter setine ait mesaj metinlerinin mi ya da ikincil karakter setine ait mesaj metinlerinin mi gösterileceğini belirler. İki karakter setini LOGO!'da Msg Config menüsünden ya da LOGO!Soft Comfort Dosya -> Mesaj Metni Ayarları menü komutundan seçersiniz. Daha sonra mesaj metinleri'ni yapılandırdığınızda, belirli bir mesaj metninin birincil karakter setinden mi (Karakter Seti 1) yoksa ikincil karakter setindenmi (Karakter Seti 2)oluştuğunu seçersiniz.
Devre programında M27, birincil ya da ikincil karakter seti mesaj metinlerini etkinleştirmek ve diğerinin mesaj metinlerini devre dışı bırakmak için kullanılabilir. M27=0 (düşük) iken, LOGO! sadece birincil karakter setinden mesaj metinlerini gösterir. M27=1 (yüksek) iken, LOGO! sadece ikincil karakter setinden mesaj metinlerini gösterir.
Analog Bayraklar: AM1 - AM6
Analog bayrakları analog giriş ya da analog talimat blokları için işaretleyiciler olarak hizmet vermek üzere kullanabilirsiniz. Analog bayrak giriş olarak sadece bir analog değeri kabul eder ve o değeri çıkışa verir.
*
Analog kontaklar

Analog kontaklar, kapalı kontaklar ve açık kontaklar gibi LOGO! cihazının giriş terminallerini gösterir.
Devre programınıza kontak yerleştirdiğinizde bir pencere açılır. Bu iletişim penceresinde LOGO! cihazınıza göre giriş tipini belirleyebilirsiniz.
LAD devre programında bir girişi değiştirmek için, devre diyagramında karşılık gelen bloğa çift tıkladığınızda değişiklikleri yapabileceğiniz bir pencere açılacaktır.
*
 
verdiğin bilgiler için çok teşekkürler çok işime yaradı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,066
Kullanıcılar
450,036
Son üye
murki

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst