Logo kullanarak pwm çıkışından dc motorun devrini ve yönünü kontrol etmek

morrison

Üye
Katılım
3 Ocak 2009
Mesajlar
23
Puanları
1
Öncelikle 1 seneyi aşkın süredir foruma üyeyim. Bu ilk mesajım.Kontrol kumanda alanıyla okulda çok fazla haşır neşir olmadığımdan konuya çok yabancı başladım lakin hem forumun hem de naçizane kendi gayretlerimle belli bi yere geldiğime inanıyorum bu sebepten foruma katkıda bulunan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim.
Sorum şu 24 dc röle çıkışlı logo akıllı rölenin, çıkışlarını analog girişlerden sürsem (çıkış voltajının ortalama değerini değiştirerek) bunun için iki analog giriş, ikide dijital çıkış kullansam. dc motoru da bu iki çıkışın arasına bağlayıp bir potansiyel fark oluşturarak motorun devrini veya yönünü değiştirebilir miyim?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
arkadaşım dc motoru sure bilmen için direkt yol veremezsin mutlaka bir surucu kullanman lazım ayrıca dogru akım motorları sabit mıknatıslı ve uyartım sargılı olmak uzere 2 çeşittir senin kullandıgın motor gucu önemli eger anolog cıkışlı olan bir plc uzerınden surucu referası olarak 0-10 v veya 4-20 ma çıkışı dc ınvertörun referans uçlarına girip ayrıca 4 bölgeli surucu olursa -10 ,0 +10 ileri geri olayınıda halletmiş olursun kolay gelsin
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,066
Kullanıcılar
450,036
Son üye
murki

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst