DC MOTOR YÖN VE DEVİR KONTROLÜ TEZ

hkn_blt

Üye
Katılım
31 Ağu 2009
Mesajlar
1,159
Puanları
31
dc motor hakkında yapılmış tez kaynak kodları devre çalışması malzeme listesi yapım aşamaları herşeyi anlatıyor umarım faydalı olur

ÖNSÖZ

Geçmişte ve gelecekte her zaman basit yapısı ve kullanılırlık açısından doğru akım motorları kullanılmıştır ve de kullanılacaktır. Bu projenin amacı üniversitemizde okutulan Mikrodenetleyici ve Elektrik makineleri derslerinin uygulama alanlarında kullanılması ve derslerin öğrenilmesini kolaylaştırmaktır. Ayrıca DC motorların PIC mikrodenetleyicisi sayesinde işlev alanını arttırmak, bunu daha basite indirgemek ve bu kolaylığı görsel hale getirerek öğrencilere sunulması öngörülmüştür. Bu bitirme tezi yeni gelişimlere açık olarak tasarlanmış olup ileride DC motorun yönünü, konumunu ve devir sayısını bilgisayar ile seri haberleşme sayesinde kontrol etmek içinde gerekli alt yapı sunulmuştur. Bu projenin her aşamasında bizden yardımlarını esirgemeyen ve destekleyen hocalarımız Sayın Arş. Gr. Said Mahmut ÇINAR ve Arş. Gr. İsmail YABANOVA ya teşekkürü borç bilir saygılarımızı sunarız.

GİRİŞ


Mikrodenetleyicili sistemler, bugün çeşitli uygulamalarda kontrol amaçlı olarak kullanılmaktadırlar. Üretilmiş olan bir çok mikrodenetleyici, sistem tasarımında ve uygulama aşamasında sunduğu kolaylıklar nedeniyle tercih sebebi olmuştur. Bu bitirme ödevi ile pic mikrodenetleyicileri ile birlikte doğru akım motorunun hız ve konum kontrolünün yapılması ve öğrenilmesi için hazırlanmış aynı zamanda Afyon Kocatepe Üniversitesi Elektrik Eğitimi bölümünde okutulan uygulamalı derslerde uygulama yapmak için tasarlanmıştır.


Bu bitirme ödevinde DC motor kontrolü için tasarlanan deneme kartınının temel elemanları motora yol vermek için kullanılan LMD 18200T entegresi, PIC 16F877, LCD ekran ve diğer elektronik devre elemanlarıdır.
 

Ekli dosyalar

  • DC MOTOR DEVİR VE YÖN KONTROL.rar
    1.2 MB · Görüntüleme: 159

Forum istatistikleri

Konular
127,949
Mesajlar
913,825
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst