Loadcell kullanarak , hmi ve s71200 den ağırlık kontrolü yapmak

burakuznn1

Üye
Katılım
26 Ağu 2018
Mesajlar
10
Puanları
1
Merhabalar, bir loadcell (0-10 kg) kullanarak analog olarak mV düzeyinde bir ağırlık bilgisi alıyorum,ardından transmitter kullanarak ağırlık bilgisini mV ---> V düzeyine çekiyorum ve s7 1212 dc/dc/dc plc min analog girişine giriyorum. Herhangi bir indikatör kullanmadan hmi üzerinden herhangi bir bozulmaya 0.1 kg 0.2 kg gibi bir ağırlıgı ekran üzerinden sıfırlayacak bir sıfırlama fonksiyonu ve kalibrasyon fonksiyonu oluşturmak istiyorum. Fikri olan ya da elinde kaynak veya örnek kod olan arkadaşlar paylaşabilirse çok sevinirim. Teşekkür ederim ,İyi çalışmalar..
 
İstediğin şey yazılımın kendisi ... biraz bekle birileri yardım eder.
 
arada bir indikatör olsa modbusla gönderirdin sıfırlamayı. gerçekte sıfırlamicaksın o zaman...o an ki değeri ekrandaki kalibrasyon butonuna basınca bi x değerine move la , anlık gelen değerden sürekli x'i çıkartıp ekranda gösterip, içerideki işlemleri (anlık-x )' e göre yapmak lazım.
 
Çalışmayı yaptım ancak benden siwarex modül kullanmadan yapmam istenmişti, sadece bir plc ve bir hmi kullanarak analog input u transmitter den aldıktan sonra plc ye 4 -20 olarak girdim, 0 10 v a göre daha sağlıklı bir sonuç verdi ancak yinede 1- 5 gram arasında bir offset olustu yapacak oldugum tartımda hata payı 0 olsun isteniyordu. loadcelli değiştirerek tekrar deneyeceğim ancak bu hata payını azaltmaya yönelik yorumlarınız olursa cok sevinirim. yorumlarınız için tekrar tesekkur ederim iyi çalışmalar
 
twist pair ve shieldli kablo kullanmışsındır umarım loadcellde.indikatörden çıkıp module giden de aynen öyle bir kablo olmalı... shieldleri toprakla birleştirmeyi unutmayın. bazen shield diye data kablosunu bağlıyorlar toprağa. öyle bir hata varsa düzeltin. herşey normal ve oynama yapiosa ve ürün hassas birşey değil müşterinin abartması ise yapacak birşey yok, koy programa bi filtre değer oynamasın diye, ekrandan göremicekleri şekilde. :D (loadcellin mekanik bağlantısı hakkında çok bilgim yok, ona yorum yapamiyorum ordan kaynaklanır mı bilemem.)
 
Hata payını azaltmak için en önemli etkenler birisi kullandığın analog inputun çözürlüğüdür. PLC nin üstündeki 0-10V girişi kullandıysanız bunun çözünürlüğü 10bit diye biliyorum. 16 Bit çözünürlükte olan analog input modülü ile ölçüm yaparanız hatanız daha da küçülecektir.(16 bit çözünlürlükte olan modülün kodu :6ES7231-5ND32-0XB0)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,287
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst