Lityum Titanat Oksit (LTO) Batarya

rsimsek

Profesyonel Üye
Katılım
3 Haz 2010
Mesajlar
3,373
Puanları
731
Konum
Anadolu yakası
Bugün Lityum Demir Fosfat (LiFePO4) akülere bakarken, Lityum Titanat LTO 66160 hücrelere denk geldim. Şu an için tüm elimizdeki ulaşılabilir batarya/pil/akü çeşidine göre, fiyatı hariç verdiği güç ve kullanım ömrü olarak en iyisi gibi duruyor. Perfomans kg başına LiFePO4'tan biraz daha düşük görünse de, 10C (kapasitesinin 10 katı) şarj ve ve 15C'ye kadar deşarj akımı ile sınırları alt üst ediyor. Gördüğüm kadar akü lobisi mi yoksa başka sebeplerden midir ithaline baskı uygulanıyor, yurda girişine izin verilmiyor! Bu konuda bilgi ve görüşünüz nedir?

Solar sistemde paneli fazla alsan, aküyü belli bir akımdan (onda birine kadar) fazla şarj edemiyorsun. Üstelik o da belirli saatlerde yapılabiliyor. Fazla akü fazla para, MPPT şarj cihazıyla saat aralığını artırmak yine fazla para demek. Bu tür akülerde parayı başta fazla verip yıllarca geniş yelpazede güneşten Allah ne verdiyse yararlanmak mümkün.;)




https://tr.aliexpress.com/item/1000006720880.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.1a0f2e0etnpVk1
 
Son düzenleme:
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
@rsimsek, değerli arkadaşım, sakın yanlış anlama, teşbihte hata olmaz derler. bir adamın 40 yıllık karısı evini çekip çeviriyor, adam eve biraz okumuş, genç ve becekli bir kadın getirmesini ister mi? örnekleme çok fazla yapılabilir. bunların hepsi kucağa oturmuşlar ve kalkamıyorlar. trafik kanunu yönetmeliğini baştan sona bir oku TÜRKİYE'de bir girişimcinin bir kafası çalışanın neden elektrikli (araç) otomobil üretemiyeceğini anlarsın. örnrk torukcars, 5-6 yıldır hala geçici plaka ile sokaklarda dolaşıyor ve prototipten sonra bir tane daha üretemedi. çok uluslu şirketler ve onların uşakları TÜRKİYE'nin ne büyümesini ne de ilerlemesini istiyor. ilk satın aldıkları sonra bir kağıt mendil gibi attıkları başbakandan beri bu böyle. kim diye sorma.
 
çok uluslu şirketler ve onların uşakları TÜRKİYE'nin ne büyümesini ne de ilerlemesini istiyor.
Ya hocam kim bu çok uluslu şirketler :)
Karısını dövdükten sonra mahkemelik olan adamın söylediği gibi "Şeytana uydum Hakim Bey !!!"
Şeytanın kim olduğunu hala bulamadık. Tıpkı bu çok uluslu şirketler ve Türkiyenin büyümesini istemeyen dış mihraklar gibi :)
Bu çok uluslu şirketlerin ortakları kimler mesala :)
Boyuna yol köprü yapıyoruz işte :)
Peki bu yol ve köprüleri kimin için yapıyoruz.
Bu yollar ne kadar çok olursa o kadar çok araba alan olur.
Peki bu arabaları kimlerden satın alıyoruz.
Kime hizmet ediyoruz hala anlamadık gitti.
 
İç piyasada bu tür bir çalışma varsa ve rekabet edecek durumda değilse anlaşılabilir. Yoksa başka türlü insanlar ve üreticiler kısa vadeden olaya baktıklarından en düşük maliyet tarafta tercihlerini kullanıyorlar. Bir şeylere sahip olabilmemiz için hep birlikte fedakarlık etmemiz lazım. Yeri geldiğinde hep örnek verdiğimiz Japonlar, ikinci dünya savaşı sonunda ikişer saat ülkeleri için çalışarak fedakarlık ettiler.

Bu TorukCars'ın akibeti neden böyle oldu?

Başka pil/akü/batarya çalışmaları da varmış.
 
@izmirli_m çok basit bir örnek sana elinde bir adet italyan-veya alman malı araban var, benzin parası ödemekten bıktın, kafan çalışıyor, elinden de geliyor, hadi Türkiye'de yok çinden motor,sürücü, batarya grubunu getirttin(gümrük olayını filan geçtim) taktın, çalıştırdın, hadi git trafiğe çıkar. bana sadece bunun cevabını ver yeter.
 
@izmirli_m çok basit bir örnek sana elinde bir adet italyan-veya alman malı araban var, benzin parası ödemekten bıktın, kafan çalışıyor, elinden de geliyor, hadi Türkiye'de yok çinden motor,sürücü, batarya grubunu getirttin(gümrük olayını filan geçtim) taktın, çalıştırdın, hadi git trafiğe çıkar. bana sadece bunun cevabını ver yeter.
Bunun cevabı basit. Devlet yapmanı istemiyor.
Dış minnaklar değil yani :)
Sorunun cevabını zaten biliyorsunuz.
 
Bunun cevabı basit. Devlet yapmanı istemiyor.
Dış minnaklar değil yani :)
Sorunun cevabını zaten biliyorsunuz.
devlet mi? hangi devlet. senin ayağında don yokken, belkide portakaldayken, biz Türkiye'yi nasıl paylaştıklarını gelecek planları ne onları öğreniyorduk. yerli milli diye bağıranlar nerde , daha fazla konuşturma beni
 
Bu FIKRA Belki Bulunduğumuz durumu aydınlatır :)

Bir albay, bir er, bir yaşlı kadın ve bir de genç kız trende aynı kompartımanda yolculuk etmektedir. Tren bir tünele girip kompartıman
karardığı zaman, mucuk bir öpücük sesi ve ardından ŞIIIRRRAAAAKK ! diye bir tokat sesi duyulur.

Tünelden çıktıktan sonra yaşlı kadın;

"Aferin genç kıza. Nasıl yapıştırdı tokadı" diye düşünmekte ve kafasını
sallamaktadır. Genç kız da;

"Zevksiz herif, bu morukta ne buldu ki, bi de
öpmeye kalktı ama kadın da iyi yapıştırdı." diye düşünmektedir.

Albay ise "Ulan bizim eşoğlusu er, kızı öptü tokadı biz yedik." diye yanarken er içinden şöyle düşünmektedir:

"Hehe. Aferin lan bana. Elimi öpüp, nasıl da yapıştırdım tokadı albaya..."
 
renault elektriklisi var twizy gibi bir şey adı, hiç bir trafik yönetmeliğine uymadığı halde nasıl ruhsal alabilir kararı çıktı? bu günümüzün örneği, geçmiştekileri ben değil benden yaşlılar sıralasın
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst