Liseliler sınava girmemek için ’bomba ihbarı yaptı

bolubeyi

Profesyonel Üye
Katılım
27 Eyl 2008
Mesajlar
1,670
Puanları
421
Yaş
54
Konum
Trabzon
Kırşehir Endüstri Meslek Lisesi’nde bulunan ve sınavdan kurtulmak için şüpheli paket ihbarı yapan öğrenciler serbest kaldı.

kirsehireml.jpg


Edinilen bilgiye göre dün Endüstri Meslek Lisesi’nde bulunan bir grup öğrenci Elektronik dersi sınavından kurtulmak amacı ile 155’i arayarak şüpheli paket ihbarı yaptı. Okula gelen polis ekipleri paket ihbarının asılsız olduğunu tespit edince ihbarı yapan öğrenci A. A.,’yı ifadesini almak için gözaltına aldı. Alınan ifadesinde A. A.,’nın sınavdan kurtulmak için şüpheli paket ihbarı yaptığını söylediği öğrenilirken İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, eğitimde marka kentte öğrencinin yaptığı davranışın yanlış olduğunu ve öğrencinin incelenerek okul disiplin kuruluna verileceğini bildirdi. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, “Sınavdan kaçma yolunu kendilerince bulmaya çalışan bir öğrencinin polise yaptığı asılsız ihbar ile olay ortaya çıkıyor. Eğitimde markalaşmış bir kentte öğrencinin yaptığı davranış bizleri üzmüştür. Öğrenci okul yönetimince disiplin kuruluna verilerek hakkında gerekli olan işlem yapılacaktır” dedi. Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi A. A., ise polis merkezinde alınan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
 
bende EMLmezunuyum ama bu kadar olmaz tüm analara babalara seslenebilmek lazım okumak isteyenlere`de engel bunlar acımamak lazım direk okuldan atmak lazım.Bu memleketin öğretmenini güvenlik güçlerini boş yere meşkul ediyorlarsa ileride ne olur bilmem ben okurken öğretmene komşuya büyüğümüze saygımız vardı saygının yerini sahtekarlık aldı ALLAH herkesin çocuğunu bağışlasın iki oğlum var şimdiden düşünüyorum.Benim oğullarımda böyle yaparlarsa yazıklar olsun .....
 
Ogrencinin yaptigi kesinlikle normal bir davranis degil ama okuldan atilmali diye yorum gelmis. Ne davranislr yapanlar atilmiyor da bu ogrenci mi hak ediyor atilmayi.
Ben size bir idarecinin yaptigi davranisi anlatayim. Türkiyenin buyuk sehirlerinden birinde ve yine iyi derecede bir andolu lisesinde 10-12 sene evvel geciyor bu olay. Ogrenciler iceri girerken sifatina tukurdugum bir mudur yardimcisi (ona uygun sifati soylersem site kapanir) erkek ogrencileri kiyafetten dolayi kenara ayiriyor duzeltsin ya da girmesin okula diye. Kizlar geciyor. Bir erkek ogrencinin onlara neden serbestte bize yasak demesi uzerine yine sifatina tukurdugum herif onlara yakisiyor cevabini verdi. O zamanlar cocuguz tabi, ne de olsa o ogretmen olan bize olur diye dusunup sikayet etmeyi dusunemiyoruz. Ya da dovsen gene sen suclusun. Yazarken sakin olmaya calisiyorum bir yandan. Adam okulda idare saglamak yerine kizlarin kıyafeti nin yakisip yakismadigiyla ilgileniyordu.
Demekki kpss yaninda insanlik ve seref haysiyet sinavi gibi sinavlar da yapmak gerekiyor. Ha cok iyi ogretmenlerde gordum. Hatta bir sure bende milli egitimin okullarinda gorev aldim ve boyle seref yoksunlarini dusundukce hep adaletli olmaya calistim. Cok saygi deger insanlar da gordum boyle yuzune tukurulecekleri de. Egitim kalitesi iyi diye gidiyorsun karsilastigin manzara ortada
 
Son düzenleme:
Ayni adamla basimizdan gecen bir olayi daha anlatmak istiyorum. Burda belki ona hak verebilirsiniz, belki ben tek tarafli bakiyorumdur olaya. Okul 4 katli. En alt katta bir ogrenci kutu kola tutuyor. Her katin caminda da birer ogrenci. En ust camda da yine bir ogrenci. Butun okul izliyor. En alt kattan en ust kata kadar pipetler uzatilip birbirine gecirilmis. Nefesi kuvvetli en ustteki öğrenci de kolayi icmeye calisiyor. Ben 3. katta kolanin parmaklarimin arasindan geçtiğini gordum ve en uste varana kadar araya gene bu adam girdi ve kutu kolayi alip gitti. Ustelik oglen tatiliydi. Teneffuste yemeklerimizi yemis kendimizce kimseye zarari olmadan egleniyorduk. Ayni amda bu kadar cok kisiden kufur yiyen bir tek hakemler vardir herhalde
 
Ogretmeninin numarasini ogrenip uygunsuz sitelerde yayip itiraf eden ogrencilerde var tabi ogrencilerde sutten cikma ak kasik degil ama adaleti duzgun saglamak lazim.
Ogeenci sinavin iptali ocon boyle bir olay yaptiysa once butun sinifa sonra da o öğrencinin bir suru sinavina sifir verirsin bir daha bunu ise yaramayacagini ogrenir. Ama okuldan atmak bence asiri. Ha baska sabikasi da vardir okulda o zaman ibret icin uygulanir ama bunun karsiligi atilmak olmamali. Ama kabul edelim ki yaratici bir fikir yaptigi
 
Bu suçun disiplin yönetmeliğindeki karşılığı:
Ders, sınav, uygulama ve diğer faaliyetlerin yapılmasını engellemek veya arkadaşlarını bu eylemlere katılmaya kışkırtma eylemi okul değiştirme cezasını gerektirir.

Öğrencinin daha önce ceza almamış olması, derslerinde başarılı olması ve davranışlarının olumlu olması durumunda rehberlik servisinin görüşü de alınarak bir alt ceza /kısa süreli uzaklaştırma 3-5 gün gibi) verilebilir.

Bu durumda muhtemelen okuldan kısa süreli uzaklaştırma cezası alacaklardır.
 
haklısınız tabi ama çocuklar suç işlemekten korkmalılar bence
 
bu kadar otorite boşluğunda önce sınıfta öğretmeni reflex bahanesiyle dövüp sonra arabasını çizip, dışarıda tenhada kıstırıp taciz edip, bomba ihbarı vs. vs. yapıp bir kaç gün uzaklaştırma alacak öğrenciden daha iyi bir geleceğin mafya profili olabilir mi?... iyi yaşıyoruz valla.
 
bukadarınada pes bizim zamanımızda kişin okul etrafını kardan temızlerdıkkı hocalar derslerı ıptal etmesınler bence çok hemde çok sorumsuzluk bunu yapan oğrencıyı ceza olarak hamallık yaptırmak lazım ben oğluma ceza verme maksatlı değılde hayatın zorluklarını gorsun dıye oto sanayıde takoğrafçı arkadaşım vardı onun yanına gonderdım bır hafta sonra sankı buyumuşte kuçulmuş gıbı bir laf ettı bende daha fazla ezılmesın dıye aldım dedığı kelıme baba çalışmadan işten sıkılmıyorum ama benım emsal arkadaşlar bırbırlerıne acayıp acayıp kufurler edıyorlar bende oğlum kufuru oğren ama etme dedım fazlasına gerek varmı deyınce gondermekten vazgeçtım :))
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst