Lisanssız elektrik üretimi proje kabul tecrübeleri

adriatic

Üye
Katılım
5 Mar 2007
Mesajlar
15
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar ülkemizde enerji konusunda ihtiyaç malumunuz üzere hat safhada , bir çok şirket bu konuda büyük yatırımlara imza atıyor.Bu işlerin hepinizin bildigi gibi ciddi projelerin çizilmesi ve evrakların hazır edilmesi süreci var.Bu konuda daha önceden kabul gormus , hazırlanan ve devreye alınan santrallere ait bilgi ve belgeleri tecrubeleri paylasacak calismalar yapan arkadaslarimiz elbetteki vardir.Bu bilgileri paylasabilecegimiz bir konu basligi olusturmak istedim.
Şunu unutmayalim bu gibi isletmelerin artmasi demek bizleri sadece trafo devreye almak ve işletmek yerine yeni iş sahalari olusmasina bu sayede daha fazla arkadasimiza iş sahasi acilmasina ve memleketimize fayda saglayan birer teknik eleman olma gorevini yerine getirmemize yol açacaktır.
Her türlü bilgi belge tecrübelerimizi paylaşmaya davet ediyorum.
Saygılarımla.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Benimde merak ettiğim bir konu bu. sanırım 2 MW' a kadar lisanssız üretim yapılabiliniyor. Örneğin 1 MW'lık güneş tarlası oluştursak bunu hangi birim fiyata nasıl satabiliriz, bu yatırımı nasıl yapabiliriz, nerelerden kredi ne kadar faizle çekebiliriz, hangi protokol ve anlaşmalar gerekli, proje çizimi hususunda ve proje oluşturma esnasında hangi işlem basamakları vardır, teklif formu ve diğer çizim belge döküman tarzı bilgilerinizi paylaşırsanız memnun olurum. Teşekkürler.
 
Emrecan bey sizin bu surecle alakalı yukarida ki linke goz atmanizi tavsiye ederim. Bu işlerin oldukça ciddi bir prosedür ayağı var.Daha önceden basvurusu kabul edilip.Ankara'da projesi kabul edilen bu yollardan gecen arkadaşların katkısı ve yonlendirmeleri oldukca onemli olacaktir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst