Lineer Cetveller

Lineer hareketi voltaj çıkışına çeviren ipli tip potansiyometrik lineer cetvellerde ve LVDT leri www.marmatek.com da bulabilirsiniz.
 
evet ama benim sormak istediğim yukarıdaki terimler arasındaki fark ve kullanım alanları?
 
Kısaca; Montaj, hassasiyetine ve ölçüm şekline göre bütün modeller değişir.Kullanım alanları tek te yazmak zor.Ama adı üstüde hepsi pozisyon ve mesafe ölçümünde kullanılır.
 
Teşekkür ederim. Bir müşterimiz sormuştu. Bizde www.e3tam.com - micro strain ürünlerinin satışını yapıyoruz. Onu size yönlendiricem.
 
LVDT yani linear variable differential transformer. Bu sensor genellikle çok kısa mesafe ölçümleri için üretilir.

Cetveller ise uzun mesafe ölçümleri için üretilir ve yapıları genellikle LVDT den çok farklıdır.
 
Alfa elektroniğin mls1 serisi lineer cetvelini ve pals sayıcısını abkant giyotin makinasında kullandım.Fakat bir türlü istediğim sonucu almadım.Sistem güzel çalışıyor fakat bir anda ne oluyorsa değerler ya yukarı fırlıyor yada eksiye düşüyor.Pres hareketsiz olduğu durumunda.Yani şöyle alt noktayı 0 ayarlıyorum üst noktayı 71 olarak gösteriyorum göstergeden.Sistem bu iiki değer arasında gidip geliyor.Bir anda sayıcılardan biri ya eksi değere düşüyor,diğeride 300-500 felan böyle saçma sapan değerlere çıkıyor.Böyle bir uygulama yapan üstadlar varsa yardımcı olurlarsa sevinirim.Sorun nerede olabilir?
 
lineer cetvel cıkısından analog deger almak ıstıyorum bunu pıd yoluyla servı valve verecegım.bu konuda yardımınız beklerım
 
Balluff BTL 5 ve BTL 6 serisi üretim hatlarında çokça kullanılmakta.
en kötü olanı mm nin 100 de 1 i ile ölçüm yapmakta.
ekonomik serisi de var.
pistonlu serisi de.
sitesini ziyaret edebilirsin. perpada da yerleri var orayı da ziyaret edip sorarsan yardımcı olurlar gibime geliyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,207
Mesajlar
915,824
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst