LibreOffice (ev ve küçük işletmelerı için ücretsiz ofis programı)

korkmaz_design

Yönetici
Yönetici
Yönetici
Katılım
21 Ara 2006
Mesajlar
2,523
Puanları
419
Ev ve küçük işletmeniz varsa ofis programı kullanıyorsanız lisanslı ürün fiyatlarıda hali ile pahalı
microsoft office yerine LibreOffice kullanabilirsiniz. İlk başta menülerde zorluk çekebilirsiniz ama fazla zaman almaz .

NOT: program uzantısı;
  • .odt – bir metin belgesi
  • .ods – bir hesap tablosu
  • .odp – bir sunum dosyası
  • .odg – bir çizim ya da grafik
kayıt ederken "farklı kaydet" seçip oradan microsoft uzantıları ile kayıt ederseniz belgeyi paylaştığınız kişiler rahatlıkla açabilir.

Özgür ve Açık Kaynaklı Ofis yazılımını oluşturmayı sağlayan birçok uygulama içermektedir: Writer; kelime işlemci, Calc; hesap tablosu uygulaması , Impress; sunu, Draw; çizim ve akış şeması uygulaması, Base; veritabanı ve veritabanı ön ucu ve Math matematik yazılımı..

buradan ulaşabilirsiniz= https://tr.libreoffice.org/indir/libreoffice-kararli-surum/

900px-New_Sukapura_Icon_Theme.png
 
Hem microsoft excel hem de libreeoffice kullandım. Bi ara excel kodlarıyla çok uğraştım.Libree hesap tablosu ile microsoft excel'in dilleri farklı olunca sayfa kodlamasıda farklı oluyor. Şevkinizi kıran da Libree Hesap tablosunda kodlama yardımı alabileceğiniz forum yok.
 
Hocam ben takıldığım kodlamalarda ya da istediğim bir kodlama için yardım alacağım aktif forum bulamıyordum.Standart kodlama örnekleri falan oluyor evet ama kişisel projeme ek kodlar koymak için yardım bulamıyordum.
Aslında ilk icat olunan şey yıllarca en yaygın kullanılan ve ilgi gösterilen oluyor. Bu treni ilk yürüten microsoft oldu haliyle yıllarca benimsendi ve herkeste az çok bilgi kırıntısı oluştu. Libree office'yi benimsetmek için microsoft office'nin parasız kullanılamıyor olması gerekir. Pardus bir zamanlar çok kullandım
 
İlk icat olunan Excel değil di ki adı "Lotus 123" ve DOS için hazırlanmıştı, iyi pazarlanan diyelim.

Microsoft tabi ki kullanabilirsiniz online olarak ücretsiz dahi kullanabiliyorsunuz bir çok ürünü var şöyle düşünün alternatifi olmasaydı microsoft bu ürünleri online ortamda bile ücretsiz sunmazdı...

Pardus veya diğer dağıtımların ana amacı halkımızı linuxa ısındırmak bir çok dağıtım var pardus olması şart değil.
Ben kolay kullanımı olduğu için evdeki pc de Linux Mint (ubuntu temelli) kullanıyorum bana yetiyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,130
Mesajlar
915,291
Kullanıcılar
449,847
Son üye
AhmetK06

Yeni konular

Geri
Üst