Li-ion pillerde şarj sorunu

drseferof

Üye
Katılım
13 Mar 2020
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
54
Merhabalar,

Şarjlı süpürge pillerini li-ion pillerle değiştirdim, Çinden bms devre sipariş etmiştim, bu 3S 40A kartı kullanarak devreyi tamamladım, ancak gönderilen kart sadece deşarj koruma özellikli imiş, yani şarj ederken işe yaramıyor, batarya paket bu durumdayken güvenli bir biçimde şarj etme olayını nasıl halledebilirim?
 
Peki iki kartı aynı devrede kullanmakta sakınca yok mu?
Sorumun cevabını kendim buldum, bu kart zaten diğeriyle birlikte kullanım içinmiş, teşekkürler.

Aynen birlikte kullanılıyor. Kolay gelsin.
 
Aynen birlikte kullanılıyor. Kolay gelsin.
Bu ikinci kartı da Aliexpresden getirttim, ve daha önce sadece deşarj korumalı olan kartla birlikte kurulumunu yaptım, ancak heyhat yine tık yok. Nerde yanlış yapıyorum anlayamadım, 13V - 600 mA civarında bir adaptörle şarj etmeye çalışıyorum, ama nafile. Yapacağım birşey yok galiba, umudumu kestim, var mı bir el atacak hayırsever?
 
Son düzenleme:
Sonunda olayı çözdüm, sadece şarj olan kartın güç girişleri doğrudan bu karta bağlanıyormuş, öyle yaptım şarj almaya başladı. Ama sonuçta işe yaramadı tabii. Araba çakmağından çalışan bir süpürgeyi şarjlı süpürge haline çevirmek için kullanmak istemiştim. Ama motor güçlü olduğu için bizim 3 lü lityum pilin akımı yetmedi, başta 20-30 amper çekiyor ve hemen düşüyor tabii, çalışıyor 1.9 amper ile ama o da sivrisinek vızıltısı gibi kalıyor ve işe yaramıyor. Dolayısıyla proje iptal. Yardım olan arkadaşlara teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,132
Mesajlar
915,299
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Geri
Üst