Li-ion pil şoklama nasıl yapılır?

Katılım
23 Eyl 2019
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
27
İyi günler elimde bir laptop bataryasından çıkma 6 adet li-ion 18650 pil var. Voltaj değerleri 2.5V-2.7V arasında gösteriyor. Sanırım 3.5V seviyesinde olması gerekiyormuş. Bu pilleri nasıl kullanılabilir hale getirebilirim. Biraz araştırdım herkes piyasa fiyatı 250TL dolaylarındaki aletlerle yapıyorlar. Bunlar için yeterli bütçem yok daha pratik şekilde nasıl kullanılabilir hale getirebilirim pillerimi?
 
2.5V-2.7V normal şoklamana gerek yok ki ? boşalmış sadece, şarj et yeter..
 
bataryayı açıp pilleri sökersen bir daha kullanamazsın, ustanın dediği gibi iyice şarz et. ama iç direnci gittiği için uzun süre deneyeceğini sanmıyorum. tavsiye ya yeni batarya, yada eş değer yeni batarya, pil değişimi tavsiye edilmez.
 
@paskomya tekrar laptop bataryası olarak kullanmayı düşünmüyorum. İnternette gördüğüm farklı devreler var minik el dremelleri vs. onların videolarında 18650 pilleri kullanıyorlar. O tarz hobi devrelerinde falan kullanmak istiyorum bu pilleri. Şarj etsem işimi görmezler mi yani?
 
Aşağıda benzer konulara göz at olmadı arama kutusuna yaz elindeki pilleri rastgele eline geçen adaptörle şarj etmeye kalkma, li-ion yanlış ellerde tehlikelidir patlayıcıdır. Uygun olan şarj cihazın yoksa tp4056 devresi işini görür.
 
@paskomya tekrar laptop bataryası olarak kullanmayı düşünmüyorum. İnternette gördüğüm farklı devreler var minik el dremelleri vs. onların videolarında 18650 pilleri kullanıyorlar. O tarz hobi devrelerinde falan kullanmak istiyorum bu pilleri. Şarj etsem işimi görmezler mi yani?
kullanabilirsin ama iç direnci gittiği için çok verimli kullanamazsın. ben pillerimle böyle mutluyum dersen sıkıntı yok
 
18650 piller birçok projede kullanılabilir.
Paralel bağlı şekilde kullanırsanız normal tp4056 devresi ile şarj edeceksiniz.
Ama seri bağlı mesela 12 volt bir proje düşünürseniz 3s bms şarj devresi kullanmanız gerekir.
Hayal gücünüze göre her türlü değerlendirebilirsiniz.
Sadece şuna dikkat edin uzun süre şarj edilmezse bu piller tamamen ölüyor.
 
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. @Mustafa KABADAYI 3s bms şarj devrelerini araştırdım biraz 10A 40A 100A gibi farklı amper değerlerinde var bu şarj devrelerinden bu amper değerleri benim için ne ifade ediyor? Hangi amper değerindeki şarj devresini alacağımı neye göre seçmeliyim ? Birde laptopun bataryasının içerisinde pillere bağlı bir devre kartı vardı kendi şarj ünitesiydi diye tahmin ediyorum onu kullanabilir miyim ? Kullanabiliyorsam o devre kartını kaç V ile beslemem gerekiyor?
 
Batarya içinden çıkan devre kartıyla hiç uğraşmayın o yokmuş gibi davranın bence.
10 20 30 amper bms ler sizin kullanacağınız proje,devre vs her ne ise çekeceği akımla ilgilidir.
Kalkışta yüksek akım çekecek motor falan kullanmazsanız yüksek amperli bms ye ihtiyacınız yok.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst