Lg marka televizyonumun kumandası ve tv nin kendi tuşları çalışmıyor

Katılım
29 Eyl 2019
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
38
Lg marka televizyonumun ekranı açılıyor fakat kumandadan ve tv nin kendi tuşları ile ne kanal değişiyor ne ses açılıyor ne de kumandanın herhangi tuşu çalışıyor şu an ekran var ama ses yok ayrıca harici uydu takılı onun kumandası çalışıyor ama tv nin kumandası aktif değil napacağımı şaşırdım
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Tuş kilidi aktif olmasın. Diyeceğim ama diğer tuşlar görevini görür
 
kumandanızın sağlamlığını, kumanda satan veya bir televizyon tamircisinde test ettiriniz. eğer kumandanız sağlam ise (ki bana öyle geldi) tvnizin büyük ihtimalle ana kartında bir sorun var. üzerindeki butonların hepsinin birden arıza yapması mümkün değil, ana kartınızda bir direnç yada bir kondastör arızası olabilir belki bir entegredir yada soket çıkmış olabilir, belki besleme kartından elektrik gitmiyor olabilir. bunları bir değerlendirerek çözüme ulaşmanızı dilerim.
 
Kumandanın sağlamlığını test etmek için telefonunuzun kamerasını kullanabilirsiniz.
Kameraya kumandanın ön tarafını yaklaştırıp tuşlara bastığınız zaman kumanda önündeki LED ışıldar.
Ama @paskomya ustamın dediği gibi arıza kumanda da falan değil.
 
BAzı telefonlar (iphone, samsung) bu ir görüşü vermiyor, bunu engelleyecek filtreler sahipler denemenizi yapıp göremezseniz evinizdeki el altınızdaki tüm telefonlarla deneyin iyisi mi digital foto mak. ile deneyin olamdı pilleri değiştirip deneyin. Tv tuşları basmamasına sebep tuş kilidi / çocuk kilidi aktif olabilir, kumanda çalışır duruma getirildikten sonra menüden bu özelliği kontrol eder açıp kapatabilirsiniz. Saygılarımla.

İlave:
Kumanda arızalı degıl, bu bellı de, test için bende bir yol anlatayım. Radyoyu orta dalga da açın, kumanta nın herhangi bir tuşuna basdıgınızda radyodan ses gelmesi regekir.
Sn. Zeybek Ustam yeni nesil kumandalarda hatta çakma olanlar da dahili osilatörlü olup radyo yöntemi işe yaramamaktadır.
 
Son düzenleme:
Öncelikle herkese çok teşekkür ederm yeni kumanda aldım sonuç yine aynı tv nin kendi kumandası çalışmıyor ve televizyonda ses yok görüntü var
kumandanızın sağlamlığını, kumanda satan veya bir televizyon tamircisinde test ettiriniz. eğer kumandanız sağlam ise (ki bana öyle geldi) tvnizin büyük ihtimalle ana kartında bir sorun var. üzerindeki butonların hepsinin birden arıza yapması mümkün değil, ana kartınızda bir direnç yada bir kondastör arızası olabilir belki bir entegredir yada soket çıkmış olabilir, belki besleme
Hocam serviste direk değişim derler bana öyle geliyor sizin dediklerinizin hepsini düşündüm çok haklısınız
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
lg marka ve model nedir ?

x5_673201845c79.jpg


örnek gösterilmiştir .
bu kartta arıza olabilir .
https://www.bestteknikservis.com/eax65034403.htm
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...g-47la620s-kumanda-gozu-karti-611618119/detay
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...i-kumanda-gozu-wireless-karti-692614236/detay
http://tvparcalari.com/index.php?route=product/category&path=75&page=2

https://www.google.com/search?rlz=1...&ved=0ahUKEwifhP7Ro_vkAhVpwIsKHaqhDDUQ4dUDCAs
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,183
Mesajlar
915,685
Kullanıcılar
449,953
Son üye
bavenes

Yeni konular

Geri
Üst