leydi 170 açıldığı andan itibaren sürekli ısıtıyor- fotoğraflı

efendy87

Üye
Katılım
2 Kas 2009
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
45
merhaba arkadaşlar,

leydi 170 bulaşık makinası sürekli rezistansı ısıttığı için, rezistans yamuldu ve makinın içindeki termostat takımlarıyla birlikte servis tarafından değiştirildi.

ancak yeni takılan rezistans hiç ısınmıyordu. servisten gelen eleman uğraştı durdu yapamayınca makinayı götüreceğiz dedi. servis gittikten sonra makinayı tekrar açtım, eski termostatlarla yeni taktıklarını karşılaştırınca yenilerinin 4 bacağı olduğunu eskilerinin 2 bacağı olduğunu gördüm. eskilerinin öne doğru kırımlı 2 bacağına takılı olmasına rağmen, servis tutup yana doğru açılan bacaklarına takmış. 2 termostat için kabloları değiştirdim.

şimdi makinayı açtığım anda eski yamulan rezistans gibi açıldığı anda ısıtıyor. ısıtma problemi böylece çözüldü gibi. ama şimdi eski problem devam ediyor. makina hiçbirşey yapmasada bitirdikten sonra geldiği hiçbirşey yapmadığı ilk konumda bile rezistans ısınıyor. aklıma ilk gelen rezistans ı kontrol eden röle oldu. ama bulamadım. beynin altında makina açıldığı anda devreye giren bir röle var. ondan şüpheleniyorum. acaba o röle mi rezistansı kontrol ediyor yoksa rezistansa enerjiyi direk beyin mi kontrol ediyor?

sizin yardımlarınızla ya sadece beyni değiştireceğim, ya da rezistansı kontrol eden röleyi bulabilirsem onu.

Makinanın ön kapak içi, şüphelendiğim rölenin konumu, (yanlış şeyden de şüpheleniyor olabilirim)

2zje0ed.jpg


Rölenin büyük hali

wgys1g.jpg
 
Yetkili servise ücret karşılığı iş yaptırdınız fakat verdiğiniz paranın karşılığını alamadınız.Müşteri hızmetlerini arayarak durumu izah edin,ilgileneceklerdir.
 
servisten bir beklentim yok artık. tek merak ettiğim mekanik program beyni dışında rezistansı kontrol eden bir röle var mı? eğer yoksa beyni değiştirip deneyeceğim. olmazsa yeni makinaya doğru bir yol gözüküyor.
 
o role ısıtma için degil seçilen programa göre beynin hızlı geçiş yapması içindir... ısıtma için bir role mevcut degildir... ısıtma işlemi direk beyin kontakları üzerinden yapılmaktadır... beyin üzerindeki rezistansı besleyen kontaklar yapışık kalmıştır... işininin ehli biri beyni açıp kontakları degiştirebilir...
 
peki parçacıdan yeni beyin alsam kendim takabilir miyim? sanki vidalı değilde çakılı durumda. bu normal evdeki malzemelerle değiştirilebilecek birşey mi?
 
usta çok sağol :) beyni açtım, gördüm ki diş kırılmış. yeni beyin alacağım. istanbulda arçelik leydi 170 5 programlı AKO 514 613 T70 beyin satan yer bilen var mı?

Kırık fotoğrafı
209obcp.jpg
 
usta çok sağol :) beyni açtım, gördüm ki diş kırılmış. yeni beyin alacağım. istanbulda arçelik leydi 170 5 programlı AKO 514 613 T70 beyin satan yer bilen var mı?

Kırık fotoğrafı
209obcp.jpg
beyni çıkartıp gönderirsen tamirini yapar geri yollarım.yada çıkmasını gönderirim..
 
istanbul dan izmire uğraştırmayayım istersen :) çıkma aynı beyin varsa şimdi havale yaparsam, bugün kargoya verme şansın olur mu?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,733
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst