Led güzdün farı sinyal sorunu -bagaj kayan led renk sorunu

Katılım
26 Mar 2018
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
31
Iki sorun var ve ikside sanki ayni nedenden kaynaklanıyor gibi . Ilki aracin önüne monte ettigim gunduz farlarinin motor calistiktan sonra sinyal verme ozelligini birakmasi . Videosu burada


Ikincisi ise bagaja taktigim kayan led seritin , yine motor cakistiktan sonra frene basinca kirmizi yanacagina aralarda mora donup tekrar kirmiziya dönmesi . Her iki sorunda motor calistiktan sonra bir iki kere duzgun calisiyor sonrasinda problem cikariyor . Motor dururken sadece kontak acikken onde de arkada da hic sorun olmuyor .

Bagaj ledi videosuda burada
 
Emin değilim hatta modülünü görmedim bile ama bence 12 volta göre düzenlendiğinden motor çalıştıktan sonra oluşan gerilimden bozuluyor.
 
Sanırım LM317 işini görür biraz eskidir ama her dükkanda bulunur. Pot ile cıkışı 12v ayarla.
LM317-typical-adjustable-regulator-ckt.png


veya lm2596 al ayarla;

2PCS-LM2596S-DC-DC-power-modules-BUCK-3A-adjustable-buck-buck-regulator-module-ultra-LM2576.jpg
 
Lamba veya şerit ledlerin aküye bağladığın + ucuna 100 mikro henri gibi seri bir şok bobini tak. Belki sorun çözülebilir.
Anladığım kadarıyla aracın buji ateşleme sisteminin 12 volt üzerinde parazit oluşturmasından kaynaklanıyor.
 
Yada beslemeye büyük bir kapasitede kondansatör bağlayıp dene.
 
dOU9565m3IJsYeBCH2qNbiwgTGIGywoe8TKz3V_yTvqS_EkoaAjfUEALw_wcB&gclsrc=aw.ds
https://www.google.com.tr/search?q=radyo+parazit+filtresi+satış&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjfwe-uzYzaAhUMGZoKHacSC20Q_AUICigB&biw=1088&bih=498

Merhaba. Bu sıkıntı yaknızca motor çalışırken olduğundan motor aksesuarları (Alternatör gibi) ile yayılan parazitle olmuş gibi duruyor. Bu parazitlerin en etkili çözümü hem alçak geçiren hem yüksek geçiren elemanlı (seri bobin, paralel elektrolitik kondansatörlü) çözümlerdir.

Roadstar radyo-kasetçalar teyplerin de bir zamanlar teyp girişinden önce kullanılan parazit kesme filtresini ve açık devre şemasını aşağıda veriyorum.

Bunu kendiniz yapacaksanız gerekli olan malzeme listesi:

1 adet elektrolitik kondansatör: 470 mikrofarad, 25 volt
1 adet bobin: 100 mikrohenri (100 mH)
1 adet cam sigortanın soketi.
1 adet cam sigorta: 10 amperdir.
1 adet delikli pertinaks (uygun ebatta kesilmiş veya kırılmış olarak)
Biraz lehim teli, havya, lehim pastası ve uygun kesitte siyah ve kırmızı renkte 0.75 mm'lik uygun uzunluktaki kablo parçaları.
1 adet siyah, plastik kapanır kutu.

Bakın, bu işi iyice garantiye alabilmeniz için hem alçak geçiren hem yüksek geçiren filtre (Kondansatör ve bobini) birlikte içeren filtreleri bu ledlerden önce kullanmalısınız. Voltaj yükselmesiyle çok ilgili gibi gelmedi bana, çünkü bu aksesuarlar 12 voltta çalışan etiketiyle çoğunlukla satılıyor, 12-14.4 volt arası çalışırlar gibi bir ibareye rastlayamadım, 14 volt küsur voltajlarda da sıkıntısız çalışmaları gerekir düşüncesindeyim, çok net belirtilmiş olmasa bile, ancak alternatörden, ateşleme sisteminden veya diğer başka bir sistemden gelen kötü bir parazitik sinyal bu led entegresinin kafasını karıştırıp bu ışık sapmalarını bu şartta yapmış bulunabilir, kendi tahminime göre.

Parazit filtresiyle ledleri bir deneyin, sonuç değişmezse sn.by lent'in önerdiği gibi 12 volttaki sabitleme devrelerini bir denersiniz 2. bir çare olarak. Ama parazitlerden olması ihtimali bence % 85'dir, voltaj değişmesinden olmasına ise %15 gibi çok daha düşük faktörü kendimce de koyuyorum.

İnternette çeşitli sitelerde 30 tl.den başlayan fiyatlarla radyolar için satılan bu parazit giderme filtrelerinin muhteviyatını tam okuyamadım, ama içlerinde hem bobin, hem elektrolitik kondansatör ayni anda bulunuyorsa işinize ancak bunlar garantili olarak yarayabilir görüşündeyim. Kolay gelsin.

QHUTSA.jpg

dGd1Nc.jpg

aAa28N.jpg


Elemanların temsili (gerçek) haliyle devre bağlantısıdır:

fCaAKc.jpg
 
Yeni hobi çıktı bana . :) biraz okuyup ogreneyim neymis bunlar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,601
Kullanıcılar
449,930
Son üye
oguuz680

Yeni konular

Geri
Üst