Ldr li röle titremesi

Penken

Üye
Katılım
20 Ara 2017
Mesajlar
24
Puanları
1
Merhabalar
Ldr li röle ile bahçe aydınlatmasına gece gündüz otomatik ve ışığa duyarlı olarak çalışması için ldrli röle ile anahtarlama yaptım. Devre tamam ve çalışıyor ama ufak bir sorun var.. hava kararmaya başlayınca ışık aniden yok olmadığı için yani yavaş yavaş karardığı için bir noktada ldr li röle adeta bir taramalı tüfek gibi ac kapa ac kapa şeklinde bir döngüye giriyor.. ldr üzerindeki pot ile hassasiyet ayari yaptım denememe rağmen aynı şekilde geçişlerde titreme oluşturuyor hava biraz daha karardığında işler normale dönüyor.. haliyle röleden rahatsız edici bir ses ve aydınlatmada yaşanan dalgalanma bayağı bir rahatsız edici.. bu konuda yardımı dokunabilecek olan veya fikri olan varsa şimdiden teşekkür ederim.
 
Zaman gecikmesi koy araya.
Nasıl yani. Devreyi şu şekilde anlatayım.. 12v trafodan direkt gücü down buck converter düşürücü kart ile 5 volt a sonra 5 v çıkışları röle ve ldr sensörüne takıp ldr den çıkan sinyal ucunu da röledeki sinyal girişine bağlıyorumbu şekilde röle ile ahatarlama yapıyorum.. zaman gecikmesi için araya nasıl bir eleman eklemem gerekir ya da ne yapmak gerekir.. teşekkürler.
 
Ldr devresi hazır mı link atın, değilse 555 li karanlık sensörü (dark detector) devre kurun.
 
Sen bir şema göster ona göre net konuşalım.
Umarım anlaşılmıştır.. bu kez ldr yi daha da uzatıp ışık kaynağından daha da uzağa yerleştirip tekrar deneyeyim..
20190808_192453.jpg
 
Iste burada sorulan o ldr nin roleyi nasil kontrol ettigi. Oradaki devre semasi onemli. Sizden istenen o devre semasi. Elektrik semasi degil. Kontrol devresi şeması.
 
Iste burada sorulan o ldr nin roleyi nasil kontrol ettigi. Oradaki devre semasi onemli. Sizden istenen o devre semasi. Elektrik semasi degil. Kontrol devresi şeması.
Ha şimdi anladım hazır devre kullanıyorum tam olarak bu kartı kullandım.(Not:ldr yi karttan söküp kablo ile uzatmıştım.. şimdi ise kabloyu aydınlatmanın etkilemediği yere kadar daha fazla uzattım.. titreme kısa süreli olsada var (15 -20 sn kadar).
ldr-modulu-fotosel-isik-sensoru-teknoartshop-robitshop-5.jpg
 
o karttan sökmeyeydin oradan hassasiyet ayarlanıyor
 
Tamam bu devre ile 5 volt röleyi sürmeden araya bir zamanlayıcı yap(mesela 555 ile olabilir yada satın al) Ldr kararanlıkta kalınca hemen röleyi sürmesin atıyorum 3 dakika beklesin.Sonra röleyi çeksin.
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,692
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst