Lcd Display Ekran değiştirme devresi rölemi, transistör mü ?

darjeling

Üye
Katılım
9 Nis 2014
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
30
Merhaba üstadlarım. Elektronikle hobi amaçlı ilgileniyorum, fakat çalıştığım iş yeri için gerekli bir devre yapmak istiyorum. Şimdi bizim iki farklı makinamız var, bunlar üzerindenden sayısal verileri "LCD display" denilen ekranlara alıyoruz. İki makinenin ayrı ayrı iki tane ekranı var. Fakat benim yapmak istediğim, tek bir Lcd Display ile seçtiğim makinanın verilerini ekrana yansıtmak. Sistemin işleyişine gelirsek makinelerin ikiside aynı sistem, 2x5 li idc soketli kablo ile ekrana veri iletmetiyor. Şimdi benim kafamda tasarladığım kartta 10 adet tek kontaklı role olacak, idc kablosundan gelen her bir bağlantıyı bir tane roleye köprüleyeceğim. Role nc komunundayken 1. makinadan gelen veriyi ekrana ileticek, roleyi nc konumuna getirdiğimde ise 2. makinadan gelen veriyi ekrana iletecek. Fakat daha sonra düşündüm ki sonuçta 10 adet role olacak, 10 adet kablodan veri iletilecek, roleler konum değiştirirken hepsi aynı anda değiştirmeyebilir. Buda ekrana her iki makinedende karışık veri gitmesine sebep olabilir kontaklama anında. Bu yüzden bu devreyi yaparken role dışında transistör vs. bir ekipmanla yapabilirmiyim ? yapabilirsem onlarıda yine dc voltajıyla tetikleyebilirmiyim ? Şimdiden çok teşekkür ederim üstadlarım. Hepinize hayırlı akşamlar.
 
Hocam yanlış anlamiyorsam 2 makinanın LCD çıkışlarını role yardımıyla degistirerek tek LCD de göstermeyi amaçliyorsun. Dusundugun fikir hem çok güzel hem çok mantıklı hemde çok karmaşık bir fikir,evet söylediğin gibi rölelerin tumu ayni anda cekmezse karmaşıklığa neden olabilir çünkü denemisligim var data kablolarının birini sokup yeniden taktigimda LCD deki verilerin karıştığını gördüm ve bu sorun sisteme reset atmama sebep oluyordu. Transistor isine gelince de olacağını sanmıyorum çünkü lcdye gelen verilerin hızı transistörün hızıyla bir olmayabilir. Yapacağın tek şey makinalarin mikroislemcilerindeki verileri birleştirip tek LCD haline getirmek, o sistemi yapmak ise mikroişlemciler deki yazılımı bilip değiştirme yi gerektiriyor. Yani yapabilcegin tek şey roleli sistemi deneme yanılma ile denemek olacaktır. Saygılar...
 
Öncelikle çift konumlu anahtarla dene milleri birbirine sabitle birini ittirsen dahi hepsi hareket etsin, sonuçtan memnun kalrsan röle/solenoid takviyesi yaparsın.
$(KGrHqN,!jME9KFwnQDmBPm2BEEt1!~~60_35.jpg
 
By lent ustamin onerdigi sistem hem çok mantıklı hemde eş zamanlı olduğu için sağlıklı olur.
 
Eskiden lpt portuna birden fazla yazıcı bağlayabilmek için seçici komitatör kutuları vardı. Aşağıdaki resimde görebileceğiniz gibi. Bu kutu 1 porta 2 yazıcı bağlamak içindir. İçinin aşık resmini de ekliyorum. Böyle bir seçici switch box ile çok kontaklı olduğu için iyi bir işçilikle ekran kablolarınızı uzatıp buna 25 pin soketli yaparsanız güzel bir bağlantı ile ekranı seçilebilir hale getirebilirsiniz düşüncesindeyim.

25 pin fazla derseniz 9 pinli olanlar var seri port çoklamak için. Bunuda kullanabilirsiniz. En altta bununla ilgili resimde ekledim fikir vermesi amacıyla gösteriyorum.

kolay gelsin.

lpt-switch.jpg


IMG_1618.jpg
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,067
Kullanıcılar
450,037
Son üye
monster998

Yeni konular

Geri
Üst