Ladder Diagram

gfbemrah

Üye
Katılım
22 May 2009
Mesajlar
38
Puanları
1
Yaş
38
merdiven diyagramla ilgili bilinmesi gerekenler toparlamış oldugum bazı bilgiler burda mevcuttur.
 

Ekli dosyalar

  • merdiven diyagram.doc
    208 KB · Görüntüleme: 1,079
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
sizede sormak istiyorum bir program yazıcam ladder mı kullanıyım stl mi
 
teşekkürler.Bu işime yarıyacak:))ayrıca vektör kavramından ötürü stl her zaman daha cazip olucak:)
 
Sayın arif48 ladder da kullansan aynı işlemi yapmış olacaksın stl de kullansan, ama yeni başladıysan sana ladder diagram kullanmanı tavsiye ederim;)..
 
sevgili arkadaşlar size birşey danışmak istiyorum.ben bir sistemin ladder diagramını kuracagım.hocama çeşitli şekillerde olabilecek olasılıkları gösterdim ama hiçbiri tam dogru degilmiş. sistem bizden bunu istiyor;3 jüri üyesinden 2 tanesi veya her 3'ü evet derse yeşil lamba yanacak,3 jüri üyesinden 2 tanesi ve ya 3'ü hayır derse kırmızı lamba yanacak,başkan stop butonuna bastıgında sistem başa dönecek.gerekli ladder diagramı çiziniz. arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.
hocam başkanın kumanda devresinde böyle olması gerektigini söyledi(1.program akışımda soldan saga;stop,start (altında mühürleme),çıkışA;2.program akışında A'nın kapalı kontagı(sıfırlamak amacıyla) ve sonrasıda jürinin bastıgı butona göre şekillenecek)
 
ladder biraz daha beginner seviyesi gibi. yeni başlıyorsanız tabiki ladder. fakat stl programı tek geçerim
 
Arkadaşlar ben bu işlere yeni başladım... ladder ile stl arasında ne gibi farklar var ? Bir de stl programlama hakkında ayrıntılı bilgi nerden, hangi kaynaklardan öğrenebilirim?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,586
Kullanıcılar
449,925
Son üye
Taylor Quinntin

Yeni konular

Geri
Üst