lütfen yardım reaktif ceza yedik

berkanbey

Üye
Katılım
18 Şub 2016
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
34
Konum
istanbul
merhaba arkadaşlar,yaklaşık 5 oldu yeni işime başlayalı çokta tecrübeli değilim sizden hesapla ilgili yardım istiyorum.

öncelikle ben değerleri size vereyim t-2063,472(ilk diyelim) ri-303,406(ilk) rc-157,972(ilk) t-2171,994(son değer) ri-307,018(son değer) rc-172,976(son değer)
ben hesaplarken sanırım biyerde yanlışlık yapıyorum yada fatura yanlış gelmiş olabilir mi?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
benim kendi okuduğum değerler.fakat ilk değer dediğim ekim ayında okuduğum son değer dedğim ise bugüne ait yani 22-02-2016
 
Öyle olmaz o iş işte. Faturalandırma periyotları bir aylıktır her zaman ya da genellikle diyelim . Siz ekimi bırakıp bugünden itibaren verdiğim tabloyu doldurmaya başlayın . Ondan sonra tekrar görüşelim.
 
bu arada 12 adet 1 0 2 pako şalter var manuel-kapalı-auto hepsi otomatikte durmakta rölede de yeşil normal ışık yanmakta.işletmede hiç bir şekilde ben geldiğimden beri proje değişikliği olmadı.
 
Bılgısayarlar için, kesıntısız güç kaynağı (UPS) bagladınmı yakınlarda.<led amplullerle aydınlatma yapıldımı, elektronuk balastlı folerasant armatur takıldımı.
 
bu arada 12 adet 1 0 2 pako şalter var manuel-kapalı-auto hepsi otomatikte durmakta rölede de yeşil normal ışık yanmakta.işletmede hiç bir şekilde ben geldiğimden beri proje değişikliği olmadı.
Kompanzasyon kontaktörleri yapışmış olabilir!@zeybek ustamızın söylediğ şeyler yoksa kompanzasyon kontaktörlerinizden bir yada ikisi yapışmış olabilir!Normal zamanlarda Röle normal çalışır ama reaktif indüktif güç çekildiğinde ve devreye kondansatör alması gerektiğinde fazla kapasitif güç çekebilir!
Kontaktörlerde yapışma yoksa:
Sabah işe gidince sayaç değerlerini alın.Öğlende tekrar alın sonra akşam çıkmadan değerleri bakın!Sabah ile öğlen akşam değerlerini karşılaştırın hangi zaman diliminde kapasitif artıyor!Eğer bu zaman dilimlerinden hangisinde kapasitif artıyor bakın öbürgün sabah yine kontrol edin belki gece çalışan bir cihaz veya aydınlatma sisteminden dolayı kapasitif artıyordur!Kompanzasyon kontrolü ekim ayında alınan değerlerle yapılmaz günlük kontrol yapmanız gerekli ayrıca işyerinize bir çizelge oluşturun hergün sayaç değerlerini alıp internette bir çok hazır program var onlarla kompanzasyonunuzu hergün kontrol edin!
 
herhangi bir tadilat olmadı :S fakat bu fatura sadece bu ay böyle geldi . ısıtıcılar falan devrede aralıktan beri ama dediğim gibi sadece bu ay geldi genel olarak baktığımızda burada çok yüklü alıcılar yok bir kaç şey dışında. fazlardaki dengesizlikten şüpheleniyorum biraz . mesela R-110A...S-80A...T69A odalarda klimalar ayrı ayrı merkezi havalandırmalar aktif değil.kaloriferler devrede olmasına rağmen ofis çalışanları üstüne klima çalıştırmakta.
 
cüneyt bey hergün yazmaktayım fakat 15 gün falan yazmadığım oldu bundada başımıza böyle bi problem geldi bizim bu şirkette işler çok farklı ilerlediği için böyle aksıklık ve problemler olabiliyor .s
 

Forum istatistikleri

Konular
128,163
Mesajlar
915,581
Kullanıcılar
449,922
Son üye
11akif

Yeni konular

Geri
Üst