Kyoritsu Kew 4140 ölçü aleti

ayildiz

Üye
Katılım
18 Nis 2007
Mesajlar
177
Puanları
1
Yaş
39

Kyoritsu Kew 4140 ölçü aleti ile, paratoner topraklama imaj ölçümü yapılabilir mi acaba? Bı parotener firması kurulum yaptı ve bu cihaz ile ölçüm yaptı cihaz 220 volt ile çalışıyor. Sadece elektrot ucuna bağlanan probu var ve o şekilde ölçüm yapıyor, yani 5-10 metre mesafede kazık vs yok, sizce bu ölçüm doğru mu, yoksa sadece elektrodun direncini mi ölçütler?​

IMG_20211026_170157.jpg

Cihaz bu, bilen arkadaşlar yardımcı olur ise memnun olurum
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Bu cihazla paratoner testi yapılır cihazın özellikleri topraklama ölçümü olarak geçiyor ama cihaz da 3 kablo var topraklama ölçüm cihazlarında olduğu gibi tek kablo ile nasıl yapılır yada yaptılar birşey diyemem
 
Bu cihazla paratoner testi yapılır cihazın özellikleri topraklama ölçümü olarak geçiyor ama cihaz da 3 kablo var topraklama ölçüm cihazlarında olduğu gibi tek kablo ile nasıl yapılır yada yaptılar birşey diyemem
Teşekkür ediyorum.
Bu konuda kesin bilgiye ihtiyacım var. Çünkü kurulumu yapan firma bu cihaz ile yapılan ölçüm sonucunu bize kabul ettirmeye çalışıyor, benim de içimde şüphe var. Sadece elektrot ucuna bağlantı yapılarak toprak geçiş direnci nasıl yapılır?
 
İki çubuklu ölçümde,uygulanan bir metod-
dur.Bahsedilen ölçü aleti,kaliteli ve güveni-
lir cihazlardandır.
 

Ekli dosyalar

  • CHAUVIN ARNOUX.pdf
    2.7 MB · Görüntüleme: 10
Eğer cihaza FAZ ve NOTR bağladılarsa ve bahsettiğiniz probu da paratoner iniş iletkenine bağladılarsa çevrim empedansı denilen yöntem ile topraklama direnci ölçmüş olurlar. yoksa sadece elektrotun direnci mi derken zaten paratoner ölçümü dediğiniz şey toprağa çakılı olan elektrotların direncinin ölçülmesi demek. Çevrim empedansı ölçümünde şöyle bir sıkıntı oluyor, bağlı olduğu noktanın topraklama geçiş direnci ve enerji aldığı şebekenin nötr toprak geçiş direncinin toplamını gösteriyor. Tabi paratoner ölçüp değerler 10ohm altında çıktıysa nötr direnci ve paratoner direncinizin toplamı 10ohmun altında demek. Buda bir sorun teşkil etmez.

Bu tip işlerde özellikle elektrikte firmanızda bir iş yaptırıyorsanız, yapılan işi farklı bir firmanın kontrol etmesi çok daha iyi olur, periyodik kontrol işlerinizi yapan firma yardımcı olabilir.
 
Aktif olarak kullaniyorum. @Mehmet Yusuf arkadasin dedigi gibi paratoner topraklama direnci olcumu cevrim empedans yontemi ile olculuyor. Degeriniz dusukse sikinti yoktur.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,867
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst