Kuvvet Tesisi Bakım ve Onarımı

Katılım
25 Şub 2018
Mesajlar
244
Puanları
1
Yaş
41
Kuvvet tesisi Bakım ve onarımı konusunda teiaş iş güvenliği yönetmeliğinde madde 231 de seyyar ahşap merdivenler hiçbir zaman boyanmayacaktır denilmekte neden?
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Ahşap merdiven basamakları genellikle düzdür ve lastik, kauçuk ayakkabı, bot, vb. ile düz tahta basamak yüzeyi ile arasındaki bir sürtünme kuvveti sizi kaymadan ayakta daha güvenle bu basamakları çıkarken tutabilir, boyandığında ise bir boya katmanıyla yüzeyi dümdüz ve kaygan olabilir, girinti çıkıntısı da olmadığından ne tür ayakkabı giyerseniz giyin kolayca kayarsınız.

Evlerde boya-badana-tadilat-genel bakım işlerinde kullanılan metal merdiven basamaklarında ise; tam ayak basılan yerleri girintili çıkıntılıdır, normalde her malzemeden ayakkabı ile kolay kayamaz, korrozyona karşı boyansa bile bu girintiler, çıkıntılar ve ayakkabı tabanı arasındaki sürtünme kuvveti yine var olacağından yine kayamayacaktır. Düz olan tahta basamaklarında ise sadece tahta olarak yalın haldeyken lastik ayakkabı ve tahta arasındaki her zaman var olan sürtünme kuvvetiyle kayamayacaktır. Bir emniyet yönünden olaya bakılışı mutlaka bu şekliyle olmalıdır. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,726
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst