Kutupsuz smd kondastör

Yunusjdj

Üye
Katılım
8 May 2023
Mesajlar
36
Puanları
1
Yaş
24
Kutupsuz smd kutupsuz kondastör bol bol lojik devrelrde kullanılıyor parazit engelme için. peki bu smd kutupsuz kondastör neden smd buck konverter de neden bobin sonra kutupsuz smd kondastör var kutupsuz kondastör dc akımı geçirmiyor ama bazı buck konverter yada entegre vcc vdd (besleme) bacaklarında var ❓

Detaylı Anlatırsanız çok sevinirim
 
Merhaba,
Bobin ve kondansatörler filtre amaçlı kullanılırken birbirlerinden bazı temel farkları vardır. Bu farklara dayanarak üreticiler yada devre tasarımcıları ihtiyaçlarına göre bazen birinden birini bazen her ikisinide aynı alanda kullanabilmektedir. Filtre amaçlı kullanılırken;
Bobinler;
- Yüksek frekansları filtre eder yani geçirmezler,
- Düşük frekansları geçirirler.
- Filtre amaçlı kullanılırken devreye seri bağlanırlar.
Kondansatörler;
- Düşük frekansları filtre eder yani geçirmezler,
- Yüksek frekansları geçirirler.
- Sinyal filtreleme amaçlı kullanılırken devreye seri bağlanırlar.

Özetle, bahsi geçen devrelerde yanlış bir izlenim yapmış olabilir misiniz? Zira kondansatörler genellikle ilgili entegrelerin sinyal bacaklarında seri olarak bağlanır ki ondada düşük frekansları filtre amaçlı kullanılmaktadır. Güç kondansatörleri ise beslemeden gelebilecek gürültüyü filtrelemek için ilgili ekipmanın hemen yakınında, kalın bir devre yolu ile bir bacağı şaseye bağlanarak kullanılır.

Sorunuza gelecek olursak, besleme bacaklarında yer alan kondansatörler, ilgili entegreye temiz parazitsiz bir güç girişi sağlayabilmek amacıyla kullanılmıştır.

Daha detaylı bilgi isterseniz YouTube da sırf bu konular için hazırlanmış yerli yabancı güzel içerikler mevcut. Araştırmanızı öneririm, örnek olması için birini paylaşıyorum:
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,732
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst