KUSMA VE SAĞLIK.....

Katılım
14 Ocak 2009
Mesajlar
559
Puanları
6
Yaş
55
Konum
Seyitömer Termik santralı KÜTAHYA
[h=1]Kusma ile ilgili bilinmeyen gerçekler![/h]05 Mar 2013 00:35 Samanyolu Haber [h=2]İşte Allah'ın (cc) mucizevi bir sistemle insana faydalı hale getirdiği kusmayla ilgili bilinmeyen gerçekler...[/h]


26945242_sizinti.jpg



İnsanın adeta canı çıkacakmış gibi zorlandığı kusma nın büyük bir nimet olduğunu biliyor muydunuz? Aylık İlim ve Kültür Dergisi Sızıntı, Mart ayı sayısında bu sağlık nimetinin bilinmeyenlerini anlatan bir yazıya verdi.


Kusma hepimizin yaşadığı tatsız tecrübelerden biri gibi görünüyor. Ancak sebepsiz ve faydasız değil. Yüce Yaradan'ın insana bahşettiği büyük bir nimet.


İşte Sızıntı'da bunu anlatan o bölüm:


"KUSMA ZAHİREN SEVİMSİZ GÖRÜNSE DE, VÜCUDUMUZDA GERÇEKLEŞEN BÜTÜN HADİSELER GİBİ, İNCE BİR SANATIN ÜRÜNÜDÜR. ŞAFİ-İ HAKİM'İN HİÇBİR ŞEYİ ABES YARATMADIĞININ DELİLLERİNDEN BİRİSİ OLAN KUSMA, BİZE BAHŞEDİLEN BÜYÜK BİR NİMETTİR."


Vücudumuzda yerleştirilmiş bütün mekanizmalar gibi kusma da, belli bir plân ve program dâhilinde gerçekleşiyor. Bu esnada vücutta harika bir koordinasyon sergileniyor. Beyinde bulunan kusma merkezi, bu koordinasyonu sağlamakla vazifeli...


Aslında her kusma insan için bir felaket olabilirdi. O anda insan akciğerlere kaçan sıvılarla boğulup ölebilirdi. Ancak Allah mucizesini göstererek bunun önüne geçmiş. Organlar Yüce Yaradan'ın eşsiz sanatı ile kusma anında akıl almaz ve hayati bir görev için kodlanmış.


Sızıntı Dergisi : "KUSMANIN HEMEN ÖNCESİ, MİDE-BAĞIRSAK GEÇİŞİNİ SAĞLAYAN KAPININ KASLARI KASILARAK KAPANIR. YEMEK BORUSU-MİDE GEÇİŞİNİ SAĞLAYAN KAPININ KASLARI GEVŞEYEREK AÇILIR. BÖYLECE KUSULACAK MUHTEVİYATIN, İNCE BAĞIRSAKLARA KAÇMADAN, YEMEK BORUSU YOLUYLA ATILMASINA İMKÂN SAĞLANIR."



Kusma tamamlandıktan sonra, karındaki kasılmaların ortadan kalkması ve kana salgılanan endorfin sayesinde ise insanda genel bir rahatlama hissi oluşuyor. Zararlı maddelerin dışarıya atılması sağlanarak tedaviye doğrudan katkı sağlanır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,301
Mesajlar
916,545
Kullanıcılar
450,136
Son üye
ugur ta

Yeni konular

Geri
Üst