KTP700F MOBILE UPLOAD KONUSUNDA DESTEK

Katılım
12 Şub 2012
Mesajlar
143
Puanları
1
Yaş
38
arkadaşlar merhaba;
sistemde S7/1200 plc ile birlikte KTP700F mobil HMI mevcut ve servo motor kontrol ediliyor. elimde backup olmadan HMI üzerinden programı nasıl çekebilirim? PROSAVE ile denedim, TIAPORTAL üzerinden denedim, WinCC ile de denedim ama beceremedim. HMI olarak genelde WEINTEK kullandığımızdan SIEMENS HMI hakkında fazla bilgim yok. HMI üzerinden programı çekip kullanılan buton vs. adreslerinin ne olduğunu öğrenmek istiyorum. konu ile ilgili değerli desteklerinizi rica eder, iyi çalışmalar dilerim..
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Siemenslerde HMı projeleri upload edilemiyor.

Back up alıp , o back up ı başka bir paenele yükleyebilirsiniz.
 
o zaman her şekilde bana firma tarafından çalışma yapılan dosyanın kendisi gerekiyor, weinteklerde olduğu gibi, şifre yoksa üzerinden çekip derleyip üzerinde çalışma yapamıyorum. illaki dosyaya ulaşmalıyım. peki bununla beraber şöyle bir sorum olacak:

simens mobil panele paralel gibi bir ekran daha koymak istiyorum. örneğin hata kodları ve belli başlı bilgiler, örneğin basılan parça sayısı gibi, bu sabit ekranda olacak. diğer müdahaleler mobil panel üzerinden yapılmaya devam edilecek. maksat panele genel olarak operatör müdahalesini önlemek. yani çift panel olacak. dosyayı aldıktan sonra bu mümkündür herhalde dimi? aynı adresleri kullanacak, farklı panellerde gösterecek. olmazsa programdan da diğer panele göre paralel çıkış ayarlamam gerekir herhalde..
 
Aynı adresleri kullanamazsın hata verebilir
 
amacım dediğim gibi, paralel ve daha az imkanlara sahip olan sadece operatörü ilgilendiren konularda bilgi verecek bi ekran daha koyabilmek. konuyla ilgili daha farklı bir öneriniz varsa onu da değerlendirebilirim..
 
hocam öncelikle şunu söyleyeyim , mevcut programı upload edip içinde değişiklik yapıp, ilave bir panele yükleme şansınız yoktur.Upload edemezsiniz zaten sadece back up alıp başka panele atabilirsiniz.

ama ikinci bir panel eklmek istiyorsanız bu şu şekilde olabilir.PLC tarafında hardware kısmına yeni paneli eklersiniz.yeni panelin IP/ profibus adresinin mevcut panelden farklı olması lazım.yeni paneli istediğiniz gibi tasarlar ve yüklersiniz.Böyle bir şeyi denemedim ama sorun olacağını sanmıyorum.denerseniz eger bizi de bilgilendirirseniz sevinirim
 
Tabiki Hocam, adres farklı olması gerekir ama benim tereddütte kaldığım yer, Aynı adresleri Örneğin weintek panelde kullanabilirmiyim.
Ktp 700f e ait dosyayı bulabilirsem deneyecem, olmazsa bile olmadığını öğrenmiş oluruz. Tecrübe tecrubedir :)
 
şimdi uzmanlık soruları başlıyor :) :
KTP700F üzerindeki anahtarı kullanmak istiyorum. programı açtığımda üzerinde yasak işareti çıkıyor, nedendir? aktif etmem için ne yapmam gerekiyor?
 
bu anahtarı aktif ettiğim zaman panel üzerinden yetkilendirme yapabilir miyim? bu anahtar "0" ise şu şu şu butonlar pasif olsun vb..
 
ilk deneme olarak plc ve hmi taglarını birleştirip weintek panele tag yüklemek istediğimde dosya seçmem şeklinde uyarı veriyor. sadece plc taglarını yüklediğimde sıkıntı yok. ama işime yaramıyor, panel üzerinde tanımlı butonları da kullanmam gerekiyor malum.. denemek için sadece hmi taglarını yüklemek istediğimde de dosyayı seçmeme rağmen, dosya seçmem gerektiği uyarısını veriyor, bu arada biliyorsunuz ki normalde uzantıları aynı, nerden neyi kontrol edipte kabul etmediğini anlayamadım..
mecburen her buton için plc'de hmi taglarının kullanıldığı yerlere paralel farklı çıkış ataması yapmam gerekiyor sanırım bu durumda.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,129
Mesajlar
915,280
Kullanıcılar
449,846
Son üye
g-silver

Yeni konular

Geri
Üst