Kredi kartı boyutunda şarj aleti yapılabilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Tawkalin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
kk gibi bir şey rüya ötesi, standart olarak bakarsak, kk kalınlığı 0,8 mm, standart bir pcb 1,6 mm. tüm bileşenleri smd uydurduk diyelim, 1,5 mm kapaksız kutusuz sıfır lehim yüksekliği diyelim 3 mm den yüksek oluyor, kıyak geçelim kutulama da 1 mm pvc kullandık, etti 5 mm. haydi ben hayal ettim tamamen smd ve trafosuz en ince 5 mm , yine 5-6 kk kalınlığı oldu. benim rüya yalan oldu.
uyuzluk bende dijital kumpasla ölçersen böyle çıkıyor.

kk gibi bir şey rüya ötesi, standart olarak bakarsak, kk kalınlığı 0,8 mm, standart bir pcb 1,6 mm. tüm bileşenleri smd uydurduk diyelim, 1,5 mm kapaksız kutusuz sıfır lehim yüksekliği diyelim 3 mm den yüksek oluyor, kıyak geçelim kutulama da 1 mm pvc kullandık, etti 5 mm. haydi ben hayal ettim tamamen smd ve trafosuz en ince 5 mm , yine 5-6 kk kalınlığı oldu. benim rüya yalan oldu.
uyuzluk bende dijital kumpasla ölçersen böyle çıkıyor.
kompanentleri pcb üstünde değilde pcbde kompanent gelecek yerlere boşluk bırakarak yerleştirsek pcbden kalın olmaz diye düşünüyorum hocam.

Bir çok malzemenin smd modeli var ama trafo nasıl olacak?
bende onu bulamadım valla 1mm kalınlığında bobin sargısı yapsak istenilen güç çıkışı yahut voltajı tutturmak imkansız sanırım

@serkan_48 trafosuz birkaç diyot ve kondansatör ile istenilen voltajı elde edebiliyormuşuz ancak telefon şarj etmek içingüvenilir bir şey değil diye düşünüyorum

@paskomya dc convert olmadan olası voltaj dalgalanması çıkışada vurabilir hocam amatrafoya çözüm bulamazsam dediğiniz gibi yapacağım

güzel insan, ben hoca değilim, bu sıfata dikkat et. bir de kk kalınlığı her durumda rüyalarda olur. usb giriş/çıkış çıplak 5 mm, alt üst yalıtım kaplama 1 mm dersen 6-7 mm eder. aklında olsun üzerinde rakam kabarmaları olan kk 1,6 mm geliyor. evet insan hayal ettiği sürece yaşar, kurmacaya devam et.
dc convert olmadan olası voltaj dalgalanması çıkışada vurabilir hocam amatrafoya çözüm bulamazsam dediğiniz gibi yapacağımzel insan

Trafosuz güç kaynaklarında izolasyon yok. Bu büyük çok büyük sıkıntı. Kullanıcının elektriğe çarpılma tehlikesi an meselesi.

Elektronikte olmaz olmaz.

Ince transformatorler var. Planar transformator deniyor.

TI TIDA‑00688 'e bir goz at. Kredi kartindan biraz daha kalin.

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri