Kredi kartı boyutunda şarj aleti yapılabilir mi?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Tawkalin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tawkalin

Üye
Merhabalar birkaç gündür bunu düşünüyorum ince olması için kompanentlerin direkt olarak pcbnin içine yahut pcb üzerinde boşluklar bırakıp o kısımlarına bağlayarak smd parçaları kullanabilirm. çıkış içinde type c portunun üst ve alt kısmını keserek kullanılabilir, ancak yeterince küçük transformatör bulamadım. Trafosuzda güvenli ve stabil bir şarj aleti yapılabilir mi acaba? Olası sorunların önüne geçmek için 12vtan 5va düşüren bir dc-dc stepdown kullansam uygun olur mu? izolasyon için epoksi kullanmayı düşündüm güç girişi içinse katlanabilir şekilde kartın kenarlarına oturacak şekilde bir başlık tasarlıyorum.

5W gücünde olması yeterli ustalarım.

Trafosuzda güvenli ve stabil bir şarj aleti yapılabilir mi acaba?
güzel insan, ucuz led ampülleri inceleyiniz, ve hatta küçük ışıldaklardaki şarj devrelerini inceleyiniz.
çinli amcalar 3-4 tane bileşenle 220 den 5-6 volta kadar düşürebiliyorlar. güven konulu tartışmalı.

güzel insan, ucuz led ampülleri inceleyiniz, ve hatta küçük ışıldaklardaki şarj devrelerini inceleyiniz.
çinli amcalar 3-4 tane bileşenle 220 den 5-6 volta kadar düşürebiliyorlar. güven konulu tartışmalı.
sağolun efendim devreleri gördüm ancakiyi kötü çalışan bir telefonum var ondan da olmak istemedim o tip 12v bir devre bulup ucuna birkaç kondansatör ve voltaj düşürcü yaparak stabil hale getirmye çalışacağım

trafosuz güvenli bir şey yapamazsınız. Trafonun kalınlığını da 2-3mm'ye düşüremezsiniz.
anladım teşekkürler olduğu kadarı ile bakacağım artık. pcb tasarlamak için kullanımı kolay bildiğinizbir program var mı acaba?

sağolun efendim devreleri gördüm ancakiyi kötü çalışan bir telefonum var ondan da olmak istemedim o tip 12v bir devre bulup ucuna birkaç kondansatör ve voltaj düşürcü yaparak stabil hale getirmye çalışacağım
güzel insan, 5 volt telefon şarj cihazlarında zibilyon tane çeşit var. senin yapmak istediğin kendine bir şarj aleti mi? yoksa kk büyüklüğünde çalışabilen bir şarj aleti mi?

kk büyüklüğünde bir şarj aleti efendim
güzel insan , genç adam, kk büyüklüğünde şarj aleti zaten var. ama kk inceliğinde henüz yok. bende kk den az küçük kalınlık 14 mm olan bir tane var. daha incesi var mı? bilmiyorum.
hatta kk den bile küçükmüş

Ekli dosyalar

• kk.webp
    kk.webp
    44 KB · Görüntüleme: 8
Son düzenleme:
güzel insan , genç adam, kk büyüklüğünde şarj aleti zaten var. ama kk inceliğinde henüz yok. bende kk den az küçük kalınlık 14 mm olan bir tane var. daha incesi var mı? bilmiyorum.
hatta kk den bile küçükmüş
teşekkürler efendim. kredi kartı büyüklüğünde derken tüm ölçüleriyle o boylarda olmasından bahsetmiştim

teşekkürler efendim. kredi kartı büyüklüğünde derken tüm ölçüleriyle o boylarda olmasından bahsetmiştim
güzel insan, yapılamaz diye bir şey yok, benim kafam basmaz öyle işlere. hayallerini zorla biraz. 1 cm kalınlığında olsa bile şık durur. trafosuz çok tehlikeli bence. diğer taraftan o trafoyu dizayn edersen iyi kazanırsın. bir de araya dc convert filan hiç düşünme. bodoslamadan gir ve yap.

Kredi kartının kalınlığı yaklaşık 1mm.

Bu voyuta sığacak ne komponent var nede pcb. Zaten pcb nin kalınlığı kart kadar.

Çok özel tümleşik devreler yapılabiliyor ancak bir güç kaynağı için böyle bir devre görmedim.

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,240
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri