Kondansator secimi

Katılım
24 Şub 2015
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
34
Arkadaslar reaktif guc kontrol rolesi kullanmadan 125HP yildiz ucgen motora nasil kondansator secilir ve baglanir
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Yük değişkense eski tip tek fazdan bilgi alan röle kullanmakta fayda var ucuza temin edebilirsiniz. Yok illa da röle kullanmayacağım yükümde stabil derseniz mutlaka ölçüm yapın. Çalışma gerilimi, motor gücüne göre yüklenme yüzdesi, v.b. etmenler kondansatör seçimi için başlıca kriterlerdir.

Powermetre tarzı cihazınız yoksa kondansatör ve diğer malzemeleri alacağınız firmaya rica edin endüktif reaktif gücü görmek için ölçüm yapsınlar.
 
Son düzenleme:
Kael veya entes gibi markalarda, ç.ft set nli kontaklı ampermetreler var. MESELA, 40 410 kvar dizilim yapıp kondansatör kontaktörlerini bu ampermetreden geçirebilirsiniz. Sm.Fahri beyin de deiği gibi sayaç degerlerinden takip ederek kondansatör değerlerini düzenlerlseniz.
 
Hepinize tesekkur ederim ben konuyu biraz daha acayim 1 adet daha once konulan 75 Hp dalgic motor var bunun panosu yildiz ucgen kondansatorler ucgen kontaktorune bagli ucgen kontaktoru cekince kondansatorlerin kontaktorude cekiyo bu sekilde cezayi isleme girmiyolarmis simdi biz dalgic pompanin gucunu 125 Hp cikaracagimiz icin pano degiscek nasil kondansator seceriz ve devresini nasil yapariz bunu ogrenmek istiyorum daha once kondansator baglamadm kompanzasyon yapmadim.buda bi tecrube olur insallah tesekkur ederim simdiden tum cevaplariniz icin
 
Bağlanacak kondansatörün,motor devresinden müstakil,ayrı bir kontaktörle devreye alınması en doğru uygulamadır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,356
Mesajlar
916,972
Kullanıcılar
450,216
Son üye
omerfaruk58

Yeni konular

Geri
Üst