KONDANSATÖR SIRALAMASI

Sn atilla41
Kapasitif oranınızın yüksek olması, sabit olarak bağladığınız 50kvar kondansatörden kaynaklanıyor.Eski trafolarda sabit %5 seçilirmiş.Fakat günümüzde yeni nesil trafoların kayıpları çok fazla olmadığından bu değer %1,5-%2 lere kadar düştü.Dolayısıyla sabit grubunuzu 25kvar'a düşürmenizi tavsiye ederim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Entesin, akım trafosu sekonderinden en az algılama akımı 50mA olarak geçer kataloklarında. Uygulamada da hemen hemen bu değere rastlıyoruz. Hesabımı da sn. durceylan gibi yaptığımda 7,5kVAr'lık kondansatöre yakın değer çıkıyor.
Sn. Genç Arkadaş Bu röle için kabul edilebilir min kondansatör gücü belirlenirken akıma değil min. CK değerine bakılıyor ki bu değer: 0.02 dir.
Örneğin yapmış olduğum bir uygulamada 1600/5 = 320 akım trafosu var. Röleye bu oran girildikten sonra, Her hangi bir kademeye manuel olarak kondansatör değeri girmek istediğimizde 6.4 kVAr dan aşağısını kabul etmiyor.(Deneyebilirsiniz)
Çünkü 320*0.02 = 6.4
 

Forum istatistikleri

Konular
128,329
Mesajlar
916,737
Kullanıcılar
450,172
Son üye
ismailgurel39

Yeni konular

Geri
Üst