Kompanzasyonda Kapasitif yazması

Katılım
14 Nis 2010
Mesajlar
32
Puanları
1
Yaş
38
Merhaba Arkadaşlar ;

Bağlı olduğum şirketin bi tesisinde Reaktif Kapasitif değer sınırlar dışında yazmakta . bende buna önlem olarak bobin özelliği görsün diye 400 w 'lık 220 v'luk metal halide projectör balastlardan bir adet bir faza bağladım . her sey düzeldi değerler normale bindi yanlız balast çok ısınıyor . bende buna önlem olarak faz hattına bir adet taş direç bağladım . bu sefer direç ıısınmaya başladı. acaba nerde yanlış yapıyorum bi fikri tecrübesi olan var mı arkadaşlar
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
peki bu malzemelerin aşırı ısınması normal mi , benim taktıgım 6 saat çalıştı oda da reçine kokusu yapcak kadar ısınmıştı, eğer ki öyle bi durumda soğutma ne kadar faydalı olur bilemedim .. endişem orda bu işlerden anlayan biri yok . Allah korusun yangın çıkar arkadaşlar ne yapacaklarını bilemezler . kaş yapalım derken göz çıkarırız ..
 
Yok hemen sorun olmaz ama bir tane fan bağlayın soğusun ama elektrik le çalışan her cihaz in bir ömrü vardır balast ve şönt reaktör ünde akım geçtikçe onunda ömür ü azalacak
 
bir başka alternatif ise balast bağlamadan kombanzasyon sistemini gözden geçirmenizdir. eğer sabit grup varsa ve işletmeye ait trafo yoksa sabit kondansatörleri devre dışı alın. ve monofaze küçük kVAR değerde 3 adet kondansatör kullanın. kondansatörler yüksek seçilmiştir o yüzden sistem habere kapasitif yazıyor da olabilir. düşük güçte trifaze grupları da kullanılmalıdır.
 
Balastla önlem almaya devam edecekseniz; ıkı balastı seri baglamanız gerek. Biliyorsunuz, balast ve lamba devreye seri baglanmaktadır. Yani tek başına balast 220 volta bağlanmaz. Ben yaptıgım uygulamada, ıkı balast seri bağlamışdım.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,871
Mesajlar
913,214
Kullanıcılar
449,461
Son üye
evenzhou

Yeni konular

Geri
Üst