Kompanzasyon problemi

ex0rc1st

Üye
Katılım
31 Ağu 2012
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
34
Herkese iyi günler.Ben Tsk da sivil memur olarak göreve basladim.Calistigim yerdeki kompanzasyonla ilgili sorunum var yardimlarinizi bekliyorum.
Arkadaslar 100kw lik bir tarfo var ve bu trafo sadece cevre aydinlatmasi icin.ilk goreve basladigimda end.reaktif %52 kapa.reaktif %18 di.uzun ugraslar sonucu bu oranlari %27 %1 e getirdim.sorunum su; lambalar yaninca reaktif role kondansatoru devreye aliyo.fakat gunduz yuk olmadigi icin kondansatorler devreye girmiyo haliyle.fakat devrede yuk olunca guc katsayim 0,95 e geliyor.ama gunduzleri bu oran 0,70 lerde ve sayac end.reaktif gosteriyo. elle 2,5 kvar lik kondansatoru devreye aldigimda sayac kapasitif uyarisi veriyor.bu yuzden fotoseli iptal edip lambalari gunduzde yakiyorum.bu durumdan kurtulmak icin devreye sabit kondansator mu baglamaliyim ve bunun kapasitesi ne kadar olmali. ??
Kurulu guc: 100kw
Aksamlari cekilen akim: 30A (her faz)
Gunduz cekilen akim: 3A (kucuk bi mufrezede calisan tv,radyo)
konuyu mobilden actigimdan eksiklik olabilir.kolay gelsin..
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Röle marka modelini ve kademe kondansatör güçlerini bize yazın. %27end. %1cap oranlar bu 100kVA trafonun AG sayacı endekslerine göre mi? fatura bu sayaca mı geliyor? Gündüz düşük yüklenme için Monofaze kondansatör kademe ihtiyacınız olduğu görünüyor.
 
Kompansazyon sistemınızdeki rektif rölenız, monofaze kontrol eden, yanı tek akım trafosu üzerınden kontrol edıyorsa, kontrol etmenız cok zor, süreklı elle devreye almalar gerekebilir. Ayrıca, monofazede olsa,sistemdeki kondansatör güçleri sızı gunduz akım ceken alıcıların gücünden büyükse, röle devreye kondansatör almıyacaktır

Pens ampermetre ıle, hangı faz üzerınde yük oldugunu görerek, deneme yanılma yöntemiyle, ınduktüfü karsılayacak kadar monofaze kondansatör sabit baglıyabilirsiniz. Yükleri aynı faz üzerıne alamıyorsanız, her faza ayrı ayrı monofaze kondansatör baglıyabilirsiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst