Kompanzasyon konusunda yardım isteyen

Kompanzasyon yardıma ihtiyacım var. 05469040622
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Arkadaşlar selam
Entes rölenin l1 COS 0,99 L2 COS -0,55 L3 COS -0,77 L1 NORMLKEN L2 VE L3 NEDEN - GOSTERMEKTEDİR
YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
TELŞEKKÜR EDERİM
 
Neden aşırı kompanze devrede herhangi bir kondansator yok
 
Yük durumun kapasitif beslenen yükler ağırlıklı kapasitif yük eğer kondansatör çekmemiş yada kontaktör yapışmamış sa yükün kapasitif muhtemelen , entes rg3 12c serisi röle ise kapasitif yönde kompanzasyon yapmıyor zaten
 
Yük durumu yok denecek kadar az 1.5a veya 2 amper evet entes role yalnız otomatik tanıtım yaptıktan sonra L2 ve L3 ''E '' hatası yazıyor anlam veremedim
 
hata kodları

A54BQB.jpg
 
Merhabalar, bugün takibini yaptığım bir firmamda kompanzasyon panosunda şöyle bir sorunla karşılaştım. Mevcut 12 kademeli bir pano 1000 kva trafosu var. Üzerinde ki tüm ürünler Siemensin (KONTAKTÖR kondansatör w otomat ) reaktör değerin biraz yüksek olduğunu görüp kapasiteleri ölçtüm 10 kademe birden ya tek faz ya 2 faz yada hepsi sıfır veya sıfıra yakın değerler veriyordu. Sonrasında kontaktörleri kontrol ettim ve en son otomatlar. Karşılaştığım durum 10 kademede birden fazla arası gerilim otomat girişlerinde 380 iken otomat çıkışında çok çok farklı değerlerle karşılaştım sıfır olan 100 v, 0.56 vs. Durum 10 tane sigortanın bir an bozulduğunu gösteriyordu. Emin olmak adına kondansatör ve KONTAKTÖR kademeli olarak çıkartıp yine ölçüm yaptım sonuç yine aynı. Vede bu panoyu 2 gün önce bürün kontrollerini yapmıştım. Demem o ki 10 tane sigorta aynı anda nasıl birşeye maruz kalır da çıkış vermez ve buna ne sebeb olur... ? Harmonik ilk aklıma gelen şey oldu. Bunun için ayrı bir çalışma yapacağım ama bulunur sebeb bilmiyorum? Şimdiden teşekkürler.
 
arkadaşlar yeni bir tesis yaptık.kompanzasyon devrede iken genelde yüksek kademelerin devreye girdiği anda klimalar hata verip duruyor aynı anda tasarruflu ampullerde anlık kısılıp geliyor.sistemde başka yük yok.kompanzasyonu kapatinca sorun olmuyor.röle kael varkombi 12 .trafo 100 kva.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst