Kompakt (yapışma) kazan rulman ve keçe değişimi resimli anlatım..!(ariston vb..)

profilo 5 kg'luk plastik kompakt kazanların yerine 6 kg'luk bosch max kazanları takıyorum..ama iki makineninde motorları farklıdır..max motoru daha ağır diğer motor daha hafif..acaba sıkmada sarsıntıya sebep olabiir mi?
 
biz profilo - bosch kazanlarını kesiyoruz. arayı da polüretanlı mastikle (piyasada dayson diye biliniyor) yapıştırıp somunlu civata atıyoruz 2 senedir yapıyoruz şimdilik sıkıntı yok.
 
biz profilo - bosch kazanlarını kesiyoruz. arayı da polüretanlı mastikle (piyasada dayson diye biliniyor) yapıştırıp somunlu civata atıyoruz 2 senedir yapıyoruz şimdilik sıkıntı yok.

ben aristonları kesip yapıyordum daha sonralaı çıkma kazanları kullanmaya başladım..o daha basit geliyordu..

bir kaç kere profilo denedim ama plastiği çabuk çatlıyordu..

siz neyle kesiyorsunuz acaba?ayrı bir taktikde öğrensek iyi olur..
 
ben sipral ağaç testeresi kullanıyorum. en incesini bulmanız lazım. kalınlar fire veriyor

aluminyum.jpg
 
Ben Artık Ariston Pres Kazanlara Margireta2000 çelik kazanları takmaya başladım 0 kazana 225 tl fiyat istiyorlar 300 tl dediğimizdede müşteri yaptırmıyor 50 lirada 6 tane çelik kazan aldım biraz kazanla deterjan çekmecesine bağlanan hortum zorluyor ama kesmekten daha iyi olduğu kesin
 
Benim Arçelik 8104 H makina da patladı üzerinize afiyet. Kesmeye de çekiniyorum açıkçası. Ankarada buna uygun kazan grubunu nerden alabilirim acaba? Birkaç yedek parçacıya sordum yok dediler.
 
3 yıl önce kazanı aynı bu şekilde ikiye ayırdım. Ayırmadan önce araştırma yaptım ama böyle bir bilgiye ulaşamadım. Daha sonra , ince ispiral taşı ile ayırmaya karar verdim. Ayıma işlemini yapmadan önce somunlu vidaya göre, matkapla delik açtım. Şu anda vida çapını tam hatırlayamıyorum ama 4 ile 6 mm arasındadır. Ayırma işlemini yaptıktan sonra rulmanlarını ve keçesini değiştirdim ve kırmızı silikonla tekrar montaj ettim.
 
kesme işlemi için başka hanigi aparatlar kullanabiliriz acaba?

ısıtarak yapmayı düşünüyorum ama karar veremedim..

ufoların teline 220 verrek ısıtıp denemeyi düşünüyorum ama eritirmi acaba kazanı?

teller ince olduğu için kesmede fire vermez ama eritip arayı ayırır mı kararsısızm..ama n yakın zamanda deniyeceğim..

iyi olursa size bilgi veririm..
 
Merhabalar
Hotpoint Ariston 1291 model camasir makinemizin cok fazla ses cikarmasi sebebiyle tamiratina giriştim ve kazanin böyle kompakt bir kazan olduğunu gördüm.
Ve sonra nasıl acabilirim diye araştırma yaparkende buralara geldım..
Bu paylasimdan yola çıkarak, ayırma islemini ben Spatula ve sıcak hava tabancasi kullanarak yaptım.
Sıcak Havayi o yapıştırilmis yuzeyde kisa kısa gezdirip yolu yumusattim ve spatulayida cekicleyerek ayrılma islemini Tamamladim.Tabi bu işi iki kisi yapması cok daha iyidir.
Rulmanlar berbat bir durumdaydi arkadaşlar,Cikan rulmanin biri digerine göre Elle cevrilmesi dahi zorlayacak kadar kötü duruma gelmiş durumda..
Sokmeden evvel, Servisleri arayıp fiyat aldim.
Servis Anadolu yakasinda 300 tl ye Avrupa Yakasinda 360 tl ye bir bütün halinde satmaktadir bu kompakt kazani.
Neyse, belki benim gibi arastirma yolu ile buralara ulasabilecek olan arkadaşlara yol göstermesi icin bende bu baslik altında tecrübelerimi paylasmak istedim..
Saygilarimla
 
Süper anlatım olmuş elinize sağlık bende yaptım aynısını yapmayanlar için fotoğraf çekerek söksünler derim ben .
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,899
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst