Klimaya aşırı gerilim koruma rölesi ve kontaktör bağlama

mesa82

Üye
Katılım
22 Tem 2010
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
37
bulunduğum yerde gerilim 248V'a kadar yükselebiliyor haliyle klimalarımız arıza veriyor. aşırı gerilim rölesi takmayı düşündüm ama bizdeki salon tipi klimalar 30A, duvar tipi klimalar 12A çekiyor (etiket değerleri).
takmayı düşündüğüm aşırı gerilim koruma röleleri 8A çıkış kontağına sahip yani kaldırmaz diye düşünüyorum. doğru mudur? doğruysa yanına nasıl bir kontaktör takmam gerekiyor tecrübeli arkadaşalrdan yardım bekliyorum.
hayırlı işler...
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Faz Koruma rölesi takmak sorunu çözmez, zırt pırt açtırma yaptırır. Yapılması gereken 1-Bulunduğunuz ilin XEDAŞ'ına dilekçe ile şikayette bulunmak. 2-Çözüm üretilmiyor ise değişken voltajdan cihazlarınızı korumak için regülatör kullanmak.
*248V epeyce yüksek bir değer bu sorunu dağıtım şirketinin çözmesi gerekir.
 
dağıtım şirketine yazı yazdık defalarca bir çözüm üretilmedi regülaötrü ben de düşündüm ama daha ucuz bir sistem düşünüyorum... bakalım ollmazsa regülatör alırız.
 
Başka ucuz bir yöntem yok. :D Bu işi Tedaş ya da regülatör çözer.
 
Tedaş'dan çözmeye bakın işi, koca regülatör nereye sığacak.

Saygılar..
 
ben entesin düşük yüüksek gerilim rölesini taktım birine adam 2 gün sonra aradı bunu sök diye sürekli enerji kesiyormuş gerilimi maksimum 240 minumun 180 volta ayarlamıştım sana tavsiyem kullan ama sürekli açar yanına başka bir otomat koy çok açarsa röleyi iptal edebilmek için
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst