Klimayı Nasıl Sökebilirim?

Sayın candikan
klima demontaj ve montaj isi anında öğrenilerek sökülüp takılacak bir esas olmamakla beraber.işin elektrik mekanik ve tecrübe durumları esastır.klimanızın ısıtma ve soğutma özelliğini sağlayan içerisindeki gazın söküm esnasında hapsedilmesi önem teskil etmektedir.gaz uygun şekilde hapsedilmez ise hem komprösörünüze zarar verir hemde tekrar montaj yapıldığında eksik gaz olması ihtimali ile gaz basılması gerekir.bunlarda size madden üzecektir.
Nacizane lütfen klimanızı teknik servis arkadaşlara teslim edin.evdeki bulgurdanda olmayın.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
dakika tutmaya gerek yok kalın boruyu tut ısınınca kapat sök.
 
Arkadaşlar klimanın gazını toplarken en iyi sonucu manometre kullanarak alırız, eğer manometre yoksa klimanın soğutma esnasında basma hattını kapatıp 1,5 dakika bekledikten sonra dönüş vanasını kapatırız ve hemen ardından klimayı kapatırız kimi arkadaşlar dönüş vanasını kapatmaya başlarken klimayı kapatıyorlar buda kompresör durduğunda siz hala vanayı kapatmadıysanız biraz gazın geriye kaçmasına neden oluyor. Siz vanayı tam kapatıp ondan sonra klimayı kapattırın. Birde her klimanın vanasının alyanları 4'lük değil 5'lik hatta 6'lık olan var. Kimi klimalarda basma hattı vanası 5'lik dönüş vanası 6'lık ve kimi salon tiplerinde baskı vana var onlara dikkat edelim. Birde sökmek isteyen arkadasa cevabım daha önce bu işi yapmadıysan işi bilene yaptır. Zarar görme...
 
30-40 saniye yeterli.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,209
Mesajlar
915,832
Kullanıcılar
449,988
Son üye
hmos23

Yeni konular

Geri
Üst