Klimaların beslemesinin dengesiz olması

Katılım
6 May 2013
Mesajlar
427
Puanları
31
Yaş
35
Konum
Bursa
Merhaba;
Çalıştığım firmanın Ankara'da bir ofisi bulunmakta ve resimlerini eklediğim 2 adet airfel klima elektrik kullanımının yoğun olduğu öğlen saatlerinde E1 hatası vermekteler. E1 hatası elektrik voltaj dengesizliği olduğunu öğrendim. Şuan için Ankara'ya gidemiyorum uzaktan yardım istemekteler. Konuyla ilgili dağıtım şirketine dilekçe yazdırıyorum yapabilecekleri birşey varsa yapmaları için ama olumsuz sonuçlanırsa mecburen bu 2 klimanın beslemesini regülatör üzerinden yaptıracağım. Bu 2 klimaya kaç kva gücünde regülatör aldırmalıyım.
Şimdiden teşekkür ediyorum.
 

Ekli dosyalar

  • 20170808_091344.jpg
    20170808_091344.jpg
    125.2 KB · Görüntüleme: 37
  • 20170808_091348.jpg
    20170808_091348.jpg
    192.3 KB · Görüntüleme: 31
  • 20170808_091435.jpg
    20170808_091435.jpg
    451 KB · Görüntüleme: 31
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Ankara nin neresindeki bu ofis voltajlarda dengesizlik olsun.? Regulatorden ziyade ilk olarak voltajlarin olculup kontrol edilmesi gerekir..bina adp de akimlar voltajlar ne duzeyde..bnce sorun klimalarda.voltajlarda degil..
 
Son düzenleme:
Sizinde söylediğiniz gibi elektrikçi çağırmışlar bana haber vermeden önce gelen kişi sabah ölçüm yapıp voltajın normal olduğunu fakat öğlen tekrar geldiğinde voltajın düştüğünü ölçümlemiş ve buraya regülatör almanız gerekir ister sadece 2 klimaya isterseniz tüm ofise takın demiş.
 
peki baglı oldugu tum tesısınmı voltajlarında dusme oluyor yenı bır hat cekılse 2 kılıma ıcın gerilim dusumunu engellemek ıcın simdi bole bır sııntı var ısse tum cıhazlar ıcın sıkıntı
 
İşte tüm cihazlar için sıkıntı olabileceğini dağıtım şirketinin konuyla ilgilenip sorunu çözmesi gerektiğini belirttim. Yeni hat çekme olayı işi çözmez gibime geliyor çünkü bölgede elektrik kullanımına bağlı olarak belli saatlerde gerilim düşümü oluyor. Çekilen kablodan olsa bu düşüş sürekli olur diye düşünüyorum. Ya bu işi dağıtım firması çözecek yada komple ofisteki önemli cihazlar hesaplanıp regülatör konulacak.Şuan için 2 klima öğlen saatlerinde hata verdiği için sadece klimalara almak istiyorlar o yüzden bende konuyu açtım kaç kva gerekir diye bu 2 klimaya.
 
Evet ama 2 klima icin regulator almak bence anlamsiz bir hareket olur ve gereksiz bir masraf olur diye dusunuyorum..yaz aylarinda trafolarda asiri yuklenme sonucu bu tarz sorunlar yasanabiliyor..siz klimalardan ziyade bina giris tms sinden veya sogortasindan bi olcum yaptirin bence..gerilim dusumu varsa bu durum sadece klimalarda sorun yaratmaz.butun cihazlarda olur.veya bu bina da sadece bu iki klimami var.baska cihaz yokmu..
 
@zbyrblc ustam 5 katlı çift daireli bir apartman gibi tüm daireler ofise dönüştürülmüş avukat muhasebeci vb. gibi kişiler kullanıyor. Sizin dediğiniz gibi diğer cihazlarda bir etkilenme söz konusu değil. Sadece bu 2 klima E1 ( Voltaj dengesiz ) hatası veriyor. Benim aklıma gelen bu ofiste 7 kva civarı ups var bilgisayarlar server santral falan upsten besleniyor. Geriyede klimalar kalıyor onlar Şebeke hattındalar. 10 civarı klimadan 2 si arıza veriyor acaba bu 2 klimanın çalışma gerilim skalası diğerlerinden dahamı düşükte sadece bunlar arıza veriyor çözemedim. Klimacılar gelip bakmışlar elektrik kaynaklı bizim yapacağımız bişey değil demişler. Elektrikçide bu 2 klimaya regülatör takalım demiş.
 
tüm cihazlar için bir adet regulatör almanız daha iyi olur. kurulu gücünüz kaç ise bir üstü regulatör seçilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,849
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst