Klima için hat önerisi

Merhaba değerli forumlular eve klima almayı düşünüyoruz ve elektrik hattını priz buatından mı alayım yoksa farklı bir kablo mu çekeyim sigortadan diye kararsız kaldım.İç tesisat borusu 14’lük ve yeni kablo geçirmekte zor olabilir tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler.
(Klima 15000 btu olacak)

Teknik olarak sigorta kutusundan ayrı bir hat çekilmesi uygundur.

Piyasada işi kolaylık açısından yada bazen ev sahibi görsel olarak rahatsız olmamak için en yakın prizden alınmasını istiyor.

Bu noktada en uygun konu bir elektrikçi gelip var ise oda içinde buata grlen kabloları kontrol edip buattan klimaya ayrı bir hat ile bağlanması çözüm olabilir. Bu önerim sigorta panosu uzak ve kablo çekmek zor ise bu töntrm uygulanabilir.

Teknik olarak sigorta kutusundan ayrı bir hat çekilmesi uygundur.

Piyasada işi kolaylık açısından yada bazen ev sahibi görsel olarak rahatsız olmamak için en yakın prizden alınmasını istiyor.

Bu noktada en uygun konu bir elektrikçi gelip var ise oda içinde buata grlen kabloları kontrol edip buattan klimaya ayrı bir hat ile bağlanması çözüm olabilir. Bu önerim sigorta panosu uzak ve kablo çekmek zor ise bu töntrm uygulanabilir.
Ben kolaylıktan değil uygunluktan yanayım ama 6 tane kabloda 14’lük boruya sığar mı işte pano 8 metre kadar uzakta eğer sığacaksa benim açımdan sıkıntı yok

Açıkçası sıva altı tesisattan yeni kablo geçirmek sonradan çok zor oluyor.

Buna bir uzmanın bakması iyi olur.

Eskiden sıva üstü kalın da olsa herşey döşeniyordu.Ne kadar düşünsen son çare buattan düzgünce sıva üstü klimaya çek kullan.Buatın taşıyacağı yükü de düşün!

Forum istatistikleri

Konular
133,383
Kullanıcılar
459,236
Son üye
denizkapikiran

Yeni konular

Geri