Klima beslemesi ayrı olmak zorunda mıdır?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan AD_EM
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ingilizlerin sıva altı tesisat yapmadıkları söyleyerek über abartmışım zira youtube farklı teknikle yapılan tesisat videolarıyla dolu. bahsettiğim uygulama daha çok yapı tipiyle de ilgili. örneğin ahşap evlerin elektrik tesisatında panel arkası boşluklar kullanılıyor. her uygulamanın kendine has avantajları ve dezavantajları olduğunu kabul etmek lazım.

Haklısın üstadım. Tamamen evin inşa şartlarina bağlı. Genel geçer olmamakla birlikte büyük oranda kırsal/banliyödeki müstakil alanlarda yer alan yapilarda beton vs yerine ağaç kullanımi ve bu sistem tercih ediliyor. Kuzey Amerika'da çok sık tercih edilmekle birlikte Portekiz'deki müstakil villalarda da görmüştüm.

Uçaklarda aynı kablo cehennemi var. :)
cable-design.jpg

Fabrikalarda açıkta döşeniyor hep toz birikiyor. İplik fabrikası ise yangın bile çıkıyor. :)
Ne elektrikçiler var.. Ayıp ayıp. 🙂

Ne elektrikçiler var.. Ayıp ayıp. 🙂
bazen videolarda denk geliyor, yani görünce üzülüyorum. o kadar kabloyu o düzende, hem de sonradan gelecek kişi bulabilsin diye numara verip ip gibi diziyorlar, acıyorum adamlara. o kadar özenli iş yapılır mı diye. sonra bizim elemanların işlerini görüyorum. sakar rampasından aşağıya kuş serisi abart eksozlu aracıyla peygamber vitesindeki iniş gibi yaptıkları arapsaçı tesisata. alkışlamamak elde değil.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,433
Kullanıcılar
459,437
Son üye
yigitc
Geri