Klasik saha - büro ikilemi :)

santiyecad

Üye
Katılım
9 Haz 2011
Mesajlar
1
Puanları
1
Iyi akşamlar arkadaşlar
yüksekokul elektrik bölümünden mezun olalı 2 yıla yakın oldu,küçüklüğümden beri dayımın yanında elektrik işleri yaptığımdan dolayı pratik bilgim az çok idare eder.
şuan perpada proje firmasında elektrik projeleri çiziyorum,buraya kadar normal ama kendime hala bi yol seçemedim...

tekniker tanıdıklarımla bazen muhabbet eçılıyor konuşuyoruz,bazıları elektrik proje işi çok güzel,rahat,parası iyi sırf bu işde kendini ilerlet diyor,
bazılarıda hayır şantiyede saha teknikerliği birazcık yorucu ama zevkli,şefliğe kadar yükselme ihtimalin var ve parasıda çok iyi diyorlar...

eee ben ne yapayım şimdi iki alanı bi arada çok iyi götürmek olmaz birinden birinde çok iyi olmam,diğerindede geri kalmamam lazım.
kısaca saha kontrol teknikerliğimi,yoksa proje tasarımcılığımı daha iyi----para,kariyer vb.

teşekkürler
 
Genç arkadaşlarımızın yazdığı bu tür konulara verdiğim cevapları sonradan okuduğumda acaba umutsuzlukmu ekiyorum diyorum? Sonra düşününce hayır ya aslında olanı yazıyorum diyorum.
Sevgili kardeşim hep aynı beklentilerle yola çıktığımız için çok yanılıyoruz. Sen de benim gibi bir teknikersin, peşin peşin söyleyeyim, aç kalmazsın çalıştığın sürece, lakin çokda kazanamazsın. Projemi sahamı diyorsun ya, henüz iki yılı doldurduğun için senin için her ikisi de önemli. Senin yerinde olsam 10. yılıma kadar her ikisinden de gerekli bilgi, beceri ve tecrübeyi toplardım sonrasında ise gelecek fırsatlardan seçimler yapardım. Üzgünün ama okul sonrası 2-3 yıl bu tür kararları vermek için yeterli değil tabi seçim yapmak niyetindeysen. Yok bulduğumla yetinirim diyorsan hazır bir işin var, 30-35 yıl sonra da emekli olursun, dah ne olsun.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,384
Mesajlar
917,160
Kullanıcılar
450,270
Son üye
beratasd

Yeni konular

Geri
Üst