kizilotesi sensorle role cektirme

eren130

Üye
Katılım
30 Ağu 2012
Mesajlar
9
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaslar merhaba.projemizde kizilotesi sensorle role cektirmemiz gerekiyor.(http://www.robots101.com/wp-content/uploads/2011/09/HTS-kizilotesi-sensor.jpg)

role 3voltluk fakat ben roleyi sensorun 5voltluk cikisiyla cektirmek istiyorum.roleyi 5voltluk guc kaynagiyla cektirmetyi denedim sorun cikmadi.sensorun 3 kablosu var(5 volt giris,toprak,5volt cikis)

roleye 5volt ve toprak kablolarini bagladim.sensore guc verdim ve onune cisim koydum fakat roleyi cekmedi.sensoru role baglantisi olmadan denedim gayet iyi calisiyor,cisim gorunce cikisa 5volt veriyor.fakat roleye baglayinca ve cisim gorunce cikisa 5votu vermemeye basliyor.multumetre hep sifiri gosteriyor.ama sensorun uzerinde cisim gorunce yanan kirmizi led var.cismi gorunce o led yaniyor.sorun nerde oloabilir?role neden cekmiyor?
 
Kullandığın sensörün çıkış akımı muhtemelen 5mA olmalı(ben de şu sıralar bu sensörlerle uğraştığımdan biliyorum). 5mA de röleyi çektirmeye yetmez. Bir transistör ile çıkış akımını artırmalısın.
 
Kullandığın sensörün çıkış akımı muhtemelen 5mA olmalı(ben de şu sıralar bu sensörlerle uğraştığımdan biliyorum). 5mA de röleyi çektirmeye yetmez. Bir transistör ile çıkış akımını artırmalısın.
ondan oldugunu sanmiyorum role cok kucuk role, uzerinde de dusuk bir akim yaziyordu da kac yazdigini hatrlamiyorum.isin garibi sensor roleye bagliyken cikis ucunda 5 voltu okuyamiyorum, baglantiyi koparinca pkuyabiliyorm
 
Arkadaşın belirttiği gibi akım zayıf gelince voltaj rölenin bobini üzerinde kayboluyordur röle bağlı değilken voltajın normal açıp kapama şeklinde gelip kaybolduğunu görebiliyorsan araya transistör bagla röleyi kumanda etmek için.
 
transıstör kullanarak röle yı surmeyı deneyın . her ne kadarda role kucuk olsada belırlı bır voltaj degerının uzerıne cıkması gerekır. sonucta yeterlı akım sevıyesıne ulasamayacagı ıcın role kontaklarını degıstırmeyecektır
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,856
Kullanıcılar
449,991
Son üye
multiroots

Yeni konular

Geri
Üst