kesici lokal otamatikte kapamama

Katılım
2 Tem 2009
Mesajlar
197
Puanları
1
Yaş
46
Siemens metalclad hücrede kullanılan vakumlu kesicideki problem; arabayı öne çerken kullanılan çevirme kolu kesicideki girdiği altıgen pirinç aksamı sıyırdı pirinçe diş açarak zorda olsa kesiciyi dışarı aldık.Yedek kesiciyi sürdük içeri fakat lokalde kapat verince kapatmadı manuel olarak kapattık kesici devreye girdi lokalde aç verince açtı fakat tekrar lokalde kapat verince kapamıyor. Kesicinin aç kapama bobinleri ve mekanizma sağlam harici 110V dc verince çalışıyor. Kapat verince 110v bobine gidiyor. Ama kapatmıyor .sorun ne olabilir. Ayrıca kesici önde iken soketini takınca direk yayı kuruyor gibi ses geliyor bu normal mi?
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
metal clad sitemlerinde arabanın konumunu belirten iki adet pozisyon sivici vardır kesici test konumunda ve kesici işletme konumunda. bu sivicler kesici açma veya kapama yapması için bu konumların birinde olması lazım. fakat olası bir tehlike anında kesici her ne konumda olursa olsun açmaya gitmesi normal. ilk önce kesicinin hangi pozisyonda olduğunu bilmemiz ve ilgili sinyal lambasının yanıp ( panelde var ise )yanmadığını görmemiz gerekir. bazı güvenlik bakımından kapama devresi topraklı sivici kesici kızak sivici metal clad ön kapak sivicinden geçiyor olabilir.
 
Antipompaj rölesi gibi.
 
Sorun buyuk ihtimalle çözülmüstür . Ama neyden kaynaklandigini merak ettim. Ben bu sorunla karsilassaydim. Yedek kesicide fazladan bir blokaj bobini oldugunu dusunurdum. Harici 110 verildiginde tetik cekiyor ama kapamiyorsa blokaj bonini olabilir. Neyse cok zaman gecmis zaten.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,108
Mesajlar
915,042
Kullanıcılar
449,809
Son üye
yucelsenolgm

Yeni konular

Geri
Üst