Kayar Tablalı, Tezgah Testere Tasarımı, Ve Kısmetse, Yapımı.

lydra

Paylaşımcı üye
Katılım
2 Mar 2009
Mesajlar
546
Puanları
106
Yaş
37
Konum
İzmir
Selamlar, baya uzak kaldım sizlerden.. şuaralar, aşağıdaki gibi bir tezgah testere projesi üzerinde çalışıyorum.. internetten bir çok döküman bulup okuyup izledim.. sonuçta işime yarayabilecek bir sistem yapmayı uygun buldum..

0.75 kw spindle, ve plywood şase olarak düşünüyorum.. çok kolay gibi görünen sistem, işin içine açılı kesim ve yükseklik ayarı girince, bir hayli zor hal aldı.. parçaları cnc'de işleyip, pratikte iş görüp göremeyeceğine bakacağım.. güzel birşey çıkarsa ortaya planlar konusunda da ticari bir amaç güdüyorum ama, işin içine birinden para almak oldu mu hele ki türkiyede, malesef do it yourself kültürümüzün yerlerde olduğu için çokta inancım yok.. muhtemelen bu da, kendimle olan savaşımın bir ürünü olsa gerek :) aşamalar için takipte kalın. saygılar sevgiler.

untitled.179.jpg


untitled.178.jpg


untitled.176.jpg


untitled.171.jpg


untitled.172.jpg


untitled.173.jpg


untitled.174.jpg


untitled.177.jpg
 
Bu arada tarasım çok psikopatça olmuuş tebrik ederim. Açı verme mekanizması şahane :D
 
Bu arada tarasım çok psikopatça olmuuş tebrik ederim. Açı verme mekanizması şahane :D
ya öyle ince ayar yaptım ki, günlerdir acaba nasıl açı alabilir diye oynata oynata cad çizimini yalama ettim :D
 
Bu çizimde bıçak açı aldıkça yükseklik düşüyor o şekilde ayar çok zor olur
 
Bendensin sanırım. Ahşap keseceksin. Tavsiyelerim olacak. Daire testere demek risk demek. Kullanıpta elini kaptıranların oranı %80... Evliysen, çoluk çocuk varsa bir de bu işi hobi olarak yapıyorsan riske değmeyecektir. Parmak gitti mi eğer değecek bir şey için değilse hayatın pek bir önemi kalmayacaktır.

Bu sebeple ben de çok gidip geldim daire testere alma konusunda. Hatta neredeyse "ne olacak arada bir kullanırım dikkatli" neredeyse alacaktım. Bir yerde de ihtiyaç ama alacaksan Saw-stop'lu olanlardan almasın. Onlarda pahalı. En son çare olarak daha güvenli olan sliderlı gönye testere aldım. Bosch GCM 8 SJ. İleri heri hareketi sayesinde 30 cm'e kadar kesebiliyor. Tersleyip iyi sıfırlarsan 60 cm kesiyor. Bunda da ufak parçalarda risk var. Onun içinde şu beesey'in clampları ile önüne mini bir tutucu yapıyorum. Bu sayede küçük parçaları elinde tutmadan kesebileceğim. Eğer işin böyle ufak parçalar ise aynı çözüme gidebilirsin.

Ama benim uzun tahta kesme ihtiyacım da oluyor dersen?(benimde oluyor yapacağım yakında) jigsaw table işini görebilir. hem az riskli, hem ucuz, hem daha kalın tahta kesebilirsin. Açı vs yapmak için aparatlarda yapmışlar ama sen zaten bunları kendin yaparsın. Hatta belki aliexpressde vardır direk.

https://www.google.com.tr/search?q=...p5nPAhUHUhQKHZpuAi8Q_AUICCgB&biw=1076&bih=478

 
kesnilikle hak veriyorum sana.. şuan proxxon fet ve heifer marka daire testerelerim var evde kullanıyorum ama, bana yetersiz geliyor. ayrıca, çok düzgün kesimler alamıyorum. ben bunlarda yaşadığım sıkıntıları düzeltmek için yeni bir tasarım yaptım. güvenlik konusunda, tezgah testerelerdeki yaralanmalar, mobilya sektöründeki en fazla yaralanmalardandır.. bu konuda ne olursa olsun hangi işi yapıyorsam yapayım, bir parmağın veya elin yada herhangi bir uvuzun yerini alamaz. düzenli olarak kullandığım daire testereye güvenerek böyle bir yola çıktım. yapabilir miyim onu bile bilmiyorum fakat, geri tepme engellemesi için bir yarıcı bıçak ekledim. güvenlik olarak.. son olarakta, otomatik kalkan bir bıçak muhafazası düşüneceğim. herşeyden önemlisi, güvenlik
 
Lydra mukemmel tasarim. Ben de isterim cizimleri.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
 
Bu çizimde bıçak açı aldıkça yükseklik düşüyor o şekilde ayar çok zor olur
yok yanlışınız var.. animasyonla size gösterebilirim. şuan için yaptığım çizimde açı değiştirsemde, bir kalkış iniş olmuyor. sadece 45 derece eğdiğimde kesme kapasitesi azalıyor. birazdan size bir video atayım. ordan daha rahat anlaşılacak.
 
@lydra o zaman saw-stop'un çizimlerini incele. O durdurma mekanizması aluminyum zaten. Bir de sıkı bir yay var. Elektronik kısmı ise kaçak akım rolesi hızı kurtarıyor diyorlar. Ama onun yerine kendin ufak bir capacitive sistem yapabilirsin. Yaklaşınca direk contact olur. Araştırmak gerekli. Çok da zor bir sistem değil. Büyük görselleri mevcut google'da..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst