kat algılayıcı sensor

mobilspy

Üye
Katılım
13 Eki 2006
Mesajlar
122
Puanları
1
Yaş
44
asansörlerde kullanılan asansörün hangi katta olduğunu algılayan sensörün adı nedir, çeşitleri varmı, nasıl çalışır, bilen varmı acaba.
konunun dogru yerde oldugundan emin deyilim ama algılayıcı olduğu için burayı seçtim umarım yalış olmamıştır.
 
asansör sistemlerinde her katta buluna kat belirleme sensörü vardır. bu sensörler normalde herhangi bir sayma özelliği yok. ancak programın içinde en alt kat ile en üst kat referans alınarak kat belirlenir. yani en alt katta bulunan sensör diyelim ki bodrum.-zemin-1.kat-,... -8.kat. referans bodrumdan başlar , son kat olan sekiz ile biter. program, yukarı çıkan asansörde her kattan aldığı sinyal ile hangi kat olduğunu belirler.

ayrıca her katta bulunan yavaş hız ve kat seviyesi sensörleri diğer sinyalleri işler. bunlar ayrı proğramdır.

yardımcı olması dileğiyle,...
 
asensörlerde kat algılama sen sörü vardır.bu sensörün biri kabin üzerinde diğerleride her katta bir tane vardır,bunlar mıknatıslı sensörlerde olabilir , optik sensörlerde bunlar kata geldiğinde sinyal gönderir ve çihaz buna göre katları sayar veya durur,yardımcı olabildm mi bilmiyorum
 
verdiginiz bilgiler için çok teşekkür ederim. çalışma prensibi olarak benimde azçok bildiğim gibi asansör sistemlerinde asansörün hangi katta olduunun hesaplanabilmesi için kullanılan bir sensör bunlar fakat piyasada en tercih edilen tip bildigim kadarıyla manyetik yani mıknatıslı olan modeller, benim asıl sormak istediğim mesela bir markanın "Monostable Şalter" diye bi modeli bunlarla ilgili makale yazı falan arıyorum avantajları dez avantajları kıyaslama gibi yada daha teorik olarak kullandığımız elektronik parcaların nasıl datasheetleri varsa bu sensorlerinde ole bişeyi olması lazım otur bir bilgi aradığım, yani hazırlamak istediğim devrede kullanıcam ama nasıl kullanıcamı bilmiyorum kac voltla çalışır hangi durumda sinyal verir v.s.
 
Arkadaşım her kata Endüktif Proksmity sensör koyarsın. Arkadaşın dediği gibi bir noktayı referans noktrası kabul edersin. Yazacağın proğramda Aşagı/Yukarı sayıcı ile katları saydırırsın.
 
peki katları saymadan referansa gerek kalmadan sadece son konum bılgısı verebılen bu amaçlı bı sensor var mı?
 
Değerli arkadaşlar, Asansörlerin eski sistemlerinde kat samak için normal mekanik switch kullanılırken şimdilerde artık asansörler plc ile kontrol edildiğinden endüktif proksymty switchler ile kontrol edilmeye başlandı. Buda asansörlere hem hassasiyet hem az maliyet ve küçük yer,hemde minimum arıza ve Bakım kolaylığı getirdi. Eski sistemlerde mekanik switch'lerle sayıcıya bilgi gönderilirken plc sistemlerinde endüktif proksymty switchler ile bilgi direkt olarak plc ye iletilmekte ve kat sayma, gideceği katı belirleme, kapı açma ve zamanını belirleme gibi bütün bu işlemler plc tarfından kontrol edilmektedir.
 
BENDE MONOSTABLE HAKKINDA ANLAMLI BİLGİLER İSTİYORUM !
ÖZELLİKLERİ
MTM
Elektronik Devreli Monostable Şalter ve Şerit Mıknatıslar
Geri


MTM Elektronik Devreli Monostable Şalter

Faydalı Model No: TR 2008 05046 Y




Genel özellikleri:

Elektronik devre tasarımlı
Kontaksız çalışma yapısı sayesinde uzun çalışma ömrü
Sarsıntılara karşı dayanıklı ve sağlam tasarım
Üzerindeki ledler sayesinde çalışmasının göz ile kontrol edilebilmesi
Hızlı algılamanın gerektiği yüksek hızlı asansörlerde kullanılabilme
Kapı açma güvenlik bölgesi için kullanıma uygun
Mıknatısın kutbundan bağımsız olarak çalışma
Plastik geçmeli tutucu ayak ile kolay montaj

Teknik özellikleri:

30 mm mesafeden rahat çalışma imkanı
Maks. 2ms tepki süresi
20V-28V gerilim aralığında dc veya ac besleme ile çalışabilme
24VDC/100mA, kısa devre ve aşırı yük korumalı sinyal çıkışı
95 x 18 mm boyut

BUNLAR HARİCİNDE!!!
 
Arkadaşım asansörlerde kullanılan sensörün adı BİSTABİL'dir. Karşılığında mıknatıs vardır, mıknatısın + veya - uçuna göre kontağı değişir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,727
Kullanıcılar
449,961
Son üye
omr70

Yeni konular

Geri
Üst