kameralar arasındaki fark ?

Katılım
14 Eki 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
arkadaşlar wep cam olarak kullandığımız kameralarla güvenlik sistemlerinde kullandığımız kamelar arasında ne gibi bir fark var.güvenlik kameraları bildiğim kadarıyla wep cam olarak kullanılamıyor.birde wep cam lar satılırken özellik olarak megapiksel tarzında anılırken güvenlikte kullanılan kameraların satışında yada üzerinde böyle bişeyden ahsedilmio.bilgisi olan arkadaşlar paylaşırsanız sevinirim.şimdiden teşekkürler
 
güvenlik kameraları su geçirmez ve kesintisiz çalışabilirler yani 24 saat aralıksız senelerce çalışabilirler güvenlik kameraları içinde sony ve ya sharp chipstleri sayesinde megapixel olmasa dahi temiz görüntü verirler webcalarda ise bu kadar kesintisiz calışamaz su geçirir ve chipsetleri cmos olduğu için uzun çalışmasında ısınır ve görüntü yesillenir ve netliği bozulur işte bunun için webcamın 1mg li si güvenlik kamerası sharp 420 tvl 440kpixel den daha kötüdür.
 
dostum teşekkür ederim paylaştığın için ama asıl merak ettiğim konu bir güvenlik kamerasını wep cam olarak kullanamıyoruz die biliyorum yani bir msn de falan kullanamıyoruz die biliyorum.sanırım anolog olduğu için wep kameralarıyla arasında anolog dijital farkı mı var yani
 
banada izah edebilirmisiniz bu farkları
 
Merakınıza katılıyorum. Verilecek cevap tecrübemize katkıda bulunacaktır.
saygılarımla.
 
web camlar görüntüyü dijital bilgiyi direk olarak kasaya verirler fps leri oldukça düşüktür cmos kullanırlar ve lensleri plastiktir.
güvenlik kameralarının lensleri kamera fiyatına eşittir.pan tilt zoom gibi mekanik hareket düzenekleri vardır.fps lerioldukça yüksektir.yani saniyede yakaladığı resim sayısı.mega pixel yerine tvl ifadesini kullanırlar. bilgiyi analog üretirler.kablo mesafe sorunu 100mt. kadar yoktur.daha uzun mesafelerde ise yavideo amplifierler yada IP camlar kullanılır.
güvenlik kamerasını , handy cam cameranı web cam olarak kullanabilirsin.bunun için 25 tlye bulabileceğin analog tv kartının av in girişini ve yazılımını kullanarak yapabilirsin.+görüntülü telefon olarakta skype üzerindende kullanabilirsin.
 
Her ne kadar bu amaçla üretilmese de güvenlik kamerasını webcam olarak kullanabilrsiniz. Ancak bu, kamerayı analog bir tv kartının composite girişine bağlayarak mümkün olur. Messenger vb. programlarda görüntülü konuşma yapabilirsiniz.
 
gece görüşlü kameralar bazen gece göstermiyolar ..
 
marka herzaman fark etmiştir satıcıya soruyosun 100m gece görüşlü kamera alıcam diyosun adam sana gösteriyor biliyorum gösterdiği kamera 10m yi anca gösteriyor ama adam 100 m dior fiyat soruyorsun 120$ diyo ama 100m lik en iyisi 1000$ yani demek istiyorum ki herzaman istediğinizi vermezler biraz araştırma yapmakta fayda wardı böyle ürünleeri alırken gece görüşlü kameraları alırken ışık süzmesi olup olmadığınada bakma gerekir yoksa göstermez
 
ama ne kadar markası kaliteli olursa olsun gece görüşteki bir kamera geceleri sadece gösterebileceği alan mesafesi sadece 15 mt den ibarettir (zifiri karanlıkta) eğerki cisim tanımlama yapılacaksa kamera daha uzun mesafeyi seçer ama tanımlayamazsınız insan yüzü seçemezsiniz ve araç markası çok zor belli olur onun için gece görüş kamerasının optik zoom yada IVS (akıllı video gözetimi) varsa ortamı infrared spotlarla aydınlatarak bi cisim hareket ettiğinde ıvs sayesinde yakınlasıp aydınlatmaların olduğu kısım görüntülenebilir..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,302
Mesajlar
916,557
Kullanıcılar
450,141
Son üye
Rmzn44

Yeni konular

Geri
Üst