Kadınlar artık erkeklerden daha zeki

binbaşı

Onursal Üye
Onursal Üye
Katılım
1 Eyl 2011
Mesajlar
6,205
Puanları
3,256
Konum
BURSA
55ea9c9ef018fbb8f88b5826.jpg


Yüzyıllardır sorulan, “Kadınlar mı daha zeki erkekler mi?” sorusu yeni bir araştırmayla bir kez daha gündeme geldi. Yeni Zelanda’daki Otago Üniversitesi’nde çalışan dünyaca ünlü zeka testleri uzmanı profesör James Flynn son çalışmasında, kadınların artık IQ testlerinde erkeklerden daha başarılı olduğu sonucuna vardı.

Flynn, geçtiğimiz yüzyılda yapılan IQ testlerinde kadınların hep erkeklerden 5 puan kadar daha düşük sonuçlar aldığını, ancak günümüzde bu farkın kapandığını, hatta kadınların öne geçtiğini belirtti.

Ünlü uzman, ABC News’e yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz 100 yılda, gelişmiş ülkelerde herkesin IQ’su ortalama 3’er puan yükseldi. Ancak kadınlardaki yükselme daha hızlı oldu. Bu modernleşmenin bir sonucu. Kadınlara modern ülkelerde erkeklerle eşit fırsat verildiğinde, sonuçlarda öne geçiyorlar” diye konuştu.

Flynn bu değişimlerin kadınların akademik ve profesyonel performanslarına da yansıyacağını ifade etti.

Flynn’in Avustralya, Yeni Zelanda, Güney Afrika, Estonya ve Arjantin’de Raven Testi adı verilen standartlaştırılmış bir IQ testini kullanarak yürüttüğü araştırmanın sonuçları Eylül ayında yayımlanacak. Araştırmada her ülkeden 15 ile 18 yaşları arasındaki 500 kadın ve 500 erkeğin testlerinden elde edilen veriler kullanıldı.

Alıntıdır.Kaynak:

Kadnlar artk erkeklerden daha zeki - Hrriyet PLANET
 
Modern toplumlarda kadın-erkek eşitlğinin daha ön planda tutulması,baskılanan zeka gelişiminin ön plana çıkmasına kolayca neden olabilmiştir.Zekanın a)Araştırıcı zeka, b)Pratik zeka, c)Sosyal zeka, d)Duygusal zeka, e)Matematik zeka gibi türleri mevcuttur bildiğiniz gibi.Sosyal zeka ve duygusal zeka yönünden kadınların daha üstün olabildikleri bazı istisna durumlar da vardır.Bir ilim kadını olan "Madam Curie" araştırıcı bir zekaya sahipti ve kocasının ölümünden sonra radyumu keşfedip ilim tarihine ışık tutabilmiştir,radyumu araştırırken aldığı yüksek dozda radyasyonla bir müddet sonra hazin bir şekilde hayat veda etse de.

Aslında ortam,yetişme şartları,genetik,sosyal çevre,içinde bulunulan gelişmişlik düzeyi,kişisel çabalar,eşitliğin verdiği öz-güven ve inisiyatif,erkeklerin yapabildiği tüm ağır ve zor meslekleri üstlenebilme,kişisel özgüven,vb. faktörler kadınlar ile erkekler arasındaki statü farkı,bedensel mesleklerdeki üstünlük farkını,IQ zeka düzeyi farkını ortadan kaldırabilmiştir.Bütün bu gelişimlere Adem ve Havva'dan sonra birbirini tamamlayıcı iki karşı cisten insanın,en baştan eşit şartlarda yaratılmış olduklarından dolayı,birbirlerine bir üstünlük farkı yaratmaları,o şekilde görülmeleri,hiçbir şekilde kabul edilemez bir olgu olarak ele alınıp,günümüze kadar o şekliyle işlenmeliydi diye düşünmekteyim.
 
15 ve 18 yaş arasındaki erkek çocuğuna zeki testi yaptırırsan aklı o kağıtta olmayacağına eminim
 
eyvahh mesleğımızde gitti elımızden desenıze:)
 
Teknik anlamda baktığımızda kadınların erkeklerden daha üstün olabileceğine inanmıyorum.

Örneğin araba kullanmak konusunda düşünelim. Her ne kadar bayanlar aksini iddia etselerde erkeklerin bu konudaki üstünlüğü tartışılmaz bence. Bir düşünsenize çevrenizde hiç benzinli ya da Dizel motorun nasıl çalıştığını bilen bir bayan var mı? Ama bir çok erkek bujinin meme yapması kavramını bilir.

Ancak kadınların duygusal ve ruhsal yapıları erkeklerden daha gelişmiş olmasından dolayı detay gerektiren ve sosyal işlerde daha kıvrak oldukları kesindir. Ancak şunu da unutmamak lazım dır ki şu anda dünyanın en zeki kabul edilen insanı da bir kadındır. (Prof. Dr. Naida CAMUKOVA) Kendisi 7 ayrı dil bilip 3000 kitabı kelimesi kelimesine hafızasında tutabiliyor.


Nükleer teknolojinin temelini atan kişi de bir kadındır. Kendisi yüksek miktarda radyasyon sonucu kanserden ölmüştür.
 
Son düzenleme:
merhaba sayın fluke işin şakası bır yana size aynen katılıyorum ramazan öncesı afyonkarahisarda trafık işiklarına 50 mt vardı önumde bayan surucu kırmızıyı gorunce zank dıye durdu hiçte tahmın edemedım arkadan vurdum ama allahtan hasarsız olayı atlattım hata denılırse bende :)arkadan vurdum ama onumuzde 50 mt de hıç araç yok velhasılı bayan surucu gordunmu uzak dolaşmak en mantıklısı bayan forum uyelerı gücenmesınler:)
 

Araştırmaların bir çoğunda, erkek sürücülerin kadın sürücülere oranla trafik kazasına dahafazla karıştıkları belirtilmektedir. Bunun nedeni, erkeklerin saldırganlık, bağımsızlık, yarışkan,maceraperest vb. gibi davranış özelliklerini trafikte de göstermeleri ve kazalara zemin hazırlayan
bu özelliklerin yollarda sergilenmesidir.
Buyrunuz yapılan araştırmalar:

http://arsiv.mmo.org.tr/pdf/11170.pdf
Çok araştırmacı bir forumuz maşallah
 
..... şu anda dünyanın en zeki kabul edilen insanı da bir kadındır. (Prof. Dr. Naida CAMUKOVA) Kendisi 7 ayrı dil bilip 3000 kitabı kelimesi kelimesine hafızasında tutabiliyor....

Siz filmin devamını seyretmemişsiniz. Sizin söylediğiniz şahız şuanda ne işle meşkul bir araştırın ve birde isminin devamına "sahtekar" kelimesini ekleyerek araştırın.

7 dil bilmek bir zeka göstergesi değildir akıllı belki denilebilir. Birşeyi icat etmekle onu kopyalamak aynı şey değildir. Yani İngilterede yaşıyanların İngilizce öğrenmeleri yüksek zeka gerektirmediği gibi yabancı dil öğrenmek zekilik değildir. Zeka o dili geliştirmektir, zeka bir dil yaratmaktır.

.....
Nükleer teknolojinin temelini atan kişi de bir kadındır. Kendisi yüksek miktarda radyasyon sonucu kanserden ölmüştür.
.....

Buradaki olay zeka göstergesidir çünkü birşeyler keşvetmiştir ve Einstein'e atom bombası araştırmalarında büyük yardımı olmuştur.
Atom bombasının icadı gerçektende zekicemiydi sorusu var. İnsanları öldürecek bir çalışma yapmak tam olarak zekice bir çalışma sayılmaz.

Araba kullanmakta zeka ispatı değildir çünkü araç kullanmak risklidir ve çevre baskıları çoktur. Kadınlara araç kullanmamaları için ve beceremeyecekleri için baskı yapıldığından, kadın araç kullananların sayısı azdır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,188
Mesajlar
915,702
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst