kablo tester

simka123

Üye
Katılım
4 Kas 2009
Mesajlar
8
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba arkadaşlar;
benim sorum bir pic devresi ile 20 li bir kablodan sıralı akım geçirerek sağlamlıklarını ve dogru sokete girip girmediklerini kontrol etmek(rj45-rj11 kablo test cihazındaki gibi bir sistem ama hem 20 kabloyu test edecek hemde lcd ekranda bunu gösterecek kablo sıralamsında bir yanlış olduğunda buzzer la uyarı verecek bir devre) tasarlamak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
 
hangi konuda yardımcı olabiliriz devreyemi programınamı ?
 
olur yardımcı olabilirim sen devreyi çiz detaylarını ver ben kodunu yazayım..
 
teşekkür ederim en kısa zamanda devrenin çizimlerini gönderecem.
---------------------------------------------------------------
peki hangi pic i önerirsiniz bu devre için
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
neticede 20 giriş 20 çıkış yapman lazım portu az olan bir pic kullanırsan devren büyür bence 877 kullan girişler için çıkışlar içinde 74595 kullan
 
ister forma ekle istersen mail at farketmez
--------------------------------------------------------------------------
burada maksat kablonun kopuk yada kısadevre olup olmadığını anlamak değilmi şöyle yapsak olur mu kablonun bir ucu boşta iken teste başlasak diğer ucu sokete takılı ve önce kısadevre olmadığını kontrol etsek daha sonra boştaki uçları kısa devre edip kopuk olup olmadığını test etsek olur mu?
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Evet aynı zamanda konnektör bağladıgımızda 1. kablonun ucununun iki konnektöründe de 1. ucuna gittigini kontrol etmek yani 1. çıkış 1.giriştemi yoksa başka bir tarafatamı eğer başka bir uca bağlanmışsa hata mesajını ekrana yansıtıp buzzerı öttürecek(hata mesajı 1-10 gibi yani 1. uc diğer konnektörün 10. ucunda demektir.2-5 2.uc diğer konnektörün 5. ucunda gibi)hepsini bu şekilde kontrol edicek kabloların doğru yerde oldugunu.
 
Hocam, sistemde hangi kablonun arızlı olduğunu tespit edebilmek için en az 20 karakter LCD kullanmakta fayda var. 4*20 kullanılabilir. Her karakter için bir hat tayin edilir. Alt satırda sağlam olan hatlara 1, kopuk hatlara 0 ibaresi yazdırılır. Tabi buzzer sesli ikaz için gerekli.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,000
Son üye
ozproje46

Yeni konular

Geri
Üst