Kablo kesit hesabı

Ramazan26

Üye
Katılım
16 Şub 2024
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
41
Çevre aydınlatma kesit hesabı nasıl olacak. 3 fazlı sistem olacak. Yükler monofaze 10 adet aydınlat direği olacak. Her direkte 500 watt armatür var. Her direk ayrı fazdan beslenecektir.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Ayrıntıya girmeden basitçe anlatayım.Fazları direkleri eşit şekilde dağıtaçakasın daha sonra faz başı kablo mesafesi hesaplması yapaçasınız (direk yüksekliğinide katmalıısnız kablo mesafesi içerisine)Mesafe çıkardıktan sonra en sondaki lambaya 220 geleçek şekilde kablo seçmelisiniz geçeboyu çalıştığını ve yazlaylarında sıçaklara göz önünde alarak tolerans payı koymalıısnı.
 
Buralar da problem yok. Galiba ben sorumu anlatamadım. Son direk r fazi bir diğer iki faz boş. Bir önceki direk s fazi dolu. R fazi bir sonraki direk nedeniyle dolu. T fazi boş. Bir önceki t fazi ve diğer fazla önceki fazla nedeniyle dolu. Yani dengesiz şekilde ilerliyor.
Sorum şu
Trifaze gerilim düşümü hesabı yapamam. Monofaze de yapamam. Dengesizlik var
Her direk arasında gücü ne belirlemem gerekli. Bir de nötr kesiti var
 
Dengesizlik monofaze yüklerse gerilim düşümü nasıl hesaplanacak bir Excel dosyası var mi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,753
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst